„Suntem mândri să putem spune că avem aici, în România, o fabrică de ultimă generație care produce capsule din gelatină de înaltă calitate pentru clienți de top din Europa și din alte piețe importante. Atât procesul de modernizare, cât și extindereafabricii din București au avut în vedere toți cei trei piloni KAITEKI de management: tehnologie, economie și sustenabilitate. Vom continua să valorificăm tehnologia inovatoare cu care am inițiat activitatea, asigurând în același timp procese și echipamente de producție eficiente din perspectiva costurilor și care nu dăunează mediului înconjurător”, a declarat Sorin Mirea, Vice Președinte Operațiuni București.

Extinderea fabricii din București a inclus instalarea aparaturi ielectrice de producție, care nu necesită sisteme hidraulice, eliminând astfel utilizarea de uleiuri considerate nocive pentru mediu și care necesită o manevrare specială. 

De la inaugurarea din 2008, fabrica din București a fost inspectată și autorizată de autoritățile naționale române de sănătate (Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale), a obținut certificarea ISO 14001, a fost recunoscută oficial ca respectând prevederile GMP (Good Manufacturing Practices – Bune Practici în Producție) și a obținut rezultate bune în peste 50 de audituri ale clienților. 

Qualicaps este o companie globală care produce o gamă completă de capsule tari din două bucăți și echipamente de procesare aferente domeniului farmaceutic. Compania aparține Mitsubishi Chemical Holdings Corporation prin The Life Sciences Institute, Inc., organizația care integrează portofoliul de business medical. 

Fabrica Qualicaps din România a fost construită inițial în 2008 și include funcții de producție, controlul și asigurarea calității, inginerie și logistică. Compania are în prezent aproximativ 130 de angajați și furnizează capsule din gelatină pentru producători de medicamente inovatoare și generice și CMO (Contract Manufacturing Organizations) în Europa.