Conform oficialilor Arcelor Mittal Galați, scopul acestui pachet complex de modernizări este acela de a îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor pentru clienți, dar și de a întări securitatea și sănătatea în muncă.  

„Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, se concentrează mai ales asupra Oțelăriei și vor include un nou convertizor, un nou cap de turnare la Mașina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate și altele”, menționează compania gălățeană. 

 Oprirea va dura aproximativ 4 săptămâni, dar nu va afecta clienții și nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile. 

ArcelorMittal operează  în industria oțelului și activități miniere, cu prezență în 60 de țări și amprentă industrială în 19 țări. Se află printre primii cinci producători de minereu de fier și cărbune metalurgi din lume, cu un portofoliu diversificat geografic.În 2016 ArcelorMittal a înregistrat o cifră de afaceri de 56,8 miliarde de dolari și o producție de oțel de 90,8 milioane de tone.