Peste 5.000 de cereri pentru programul “Casa Verde” s-au depus în prima lună de la debutul acestuia, banii fiind pregătiţi pentru a fi viraţi beneficiarilor acestui program, a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului a precizat că 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pentru programul “Casa Verde”, iar solicitanţii vor primi banii după recepţia lucrării.

“După o lună de zile, avem 5.315 de cereri din toată ţara. Avem banii necesari ca să rezolvăm problema. Deja 500 de contracte vor fi semnate, în următoarele zile. Cetăţeanul îşi face investiţia, vine cu recepţia şi cu garanţia şi noi virăm banii în contul cetăţeanului”, a precizat ministrul.

Solicitantul trebuie să prezinte actul de proprietate, să demonstreze că nu are datorii la stat şi cu un cont la bancă. Acesta poate beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pelete sau biomasă şi 8.000 de lei în cazul pompelor de căldură.

Programul “Casa Verde” a debutat la data de 1 iulie 2010. Acesta îşi propune sprijinirea persoanelor care îşi instalează sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.