Mai precis, aceasta a declarat că, începând de sâmbătă, adunărilă de peste zece persoane vor fi interzise în capitala regiunii Catalonia.

„Trebuie să evităm adunările a peste zece persoane… Numai zece persoane vor avea de sâmbătă permisiunea de a participa la nunţi şi înmormântări”, a declarat Colau în cadrul unei conferinţe de presă.

Cetățenilor li s-a cerut să rămână în case

Autorităţile regionale le-au cerut vineri celor patru milioane de locuitori din Catalonia, inclusiv din capitala Barcelona, să rămână în locuinţe.

„Recomandăm ca oamenii să nu se deplaseze dacă nu este absolut necesar”, a declarat şefa departamentului regional de sănătate, Alba Verges, în cadrul unei conferinţe de presă, subliniind că aceasta este cea mai bună cale de a evita o carantină obligatorie.

Oamenii nu au avut voie să se deplaseze în weekend

În plus, autorităţile regionale le-au cerut oamenilor să nu se deplaseze în weekend la reşedinţele secundare şi să evite evenimentele culturale şi sportive.

Potrivit AFP, guvernul regional a anunţat, de asemenea, închiderea cinematografelor, a teatrelor sau a cluburilor, interzicerea vizitelor în căminele de bătrâni sau limitarea capacităţii de primire a barurilor şi restaurantelor la 50%.

Peste 120 de focare active

Autorităţile spaniole supraveghează de mai multe zile peste 120 de focare active, în special în Catalonia, notează France Presse.

Potrivit agenţiei EFE, Ministerul Sănătăţii de la Madrid a anunţat vineri 628 de noi cazuri de COVID-19 pe ansamblul Spaniei, însă autorităţile catalane au raportat pentru regiunea pe care o administrează 1.111 noi cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care 772 în Barcelona şi zona sa metropolitană.