Accident mortal în Tulcea

Miercuri, în localitatea Partizani din județul Tulcea, a avut loc un accident tragic cauzat de un șofer în vârstă de 47 de ani. Acesta se afla sub influența alcoolului și nu deținea permis de conducere.

În urma impactului, o femeie în vârstă de 70 de ani și-a pierdut viața, iar un alt pasager a suferit răni. Femeia care a decedat se afla în mașină în momentul accidentului. Victima rănită a fost transportată la Spitalul Județean Tulcea. Mașina nu avea număr de înmatriculare și plăcuțele de identificare erau contrafăcute.

Individul a pierdut controlul vehiculului pe strada Dunării din localitate și a lovit un stâlp amplasat în afara părții carosabile.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,88 mg/L alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat o valoare de 0,88 mg/L alcool pur în aerul expirat, de asemenea în urma verificărilor în bazele de date, a reieșit faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere, autoturismul nu era înmatriculat iar numărul de înmatriculare al autovehiculului era fals. În urma evenimentului a rezultat decesul unei femei de 70 de ani , pasageră a autoturismului, și vătămarea celui de-al doilea pasager, acesta fiind transportat la Spitalul Județean Tulcea”, au spus reprezentanții IPJ Tulcea.

Vinovatul va fi judecat după legea Anastasia

Șoferul din Tulcea va fi pedepsit pentru toate infracțiunile săvârșite, potrivit legii Anastasia. Codul Rutier spune că, pentru conducerea fără permis, un șofer poate fi închis între unu și cinci ani.

Dacă un șofer este prins băut la volan, iar alcoolemia este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, atunci el va primi o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă.

Codul Rutier mai spune că șoferii care conduc o mașină neînmatriculată riscă să ajungă la închisoare. Pedeapsa pentru ei este între unu și trei ani sau amendă.

În plus, în această situație, s-a deschis un dosar penal pentru omor din culpă și vătămare corporală.

Anul trecut a fost promulgată Legea Anastasia. Potrivit ei, șoferii care conduc sub influența alcoolului și fără permis și provoacă un accident mortal sunt trimiși direct la închisoare. În acest caz, instanța nu va putea acorda o pedeapsă cu suspendare.

politie
Poliție / SURSA FOTO: Dreamstime

Legea Anastasia a fost aplicată și pentru un alt șofer

Un individ în vârstă de 25 de ani din Galați a provocat un accident rutier fatal în timp ce era sub influența alcoolului. Acest accident a avut loc anul trecut și a fost investigat în cadrul unui dosar la Judecătoria Liești.

Magistrații au emis două sentințe pentru șoferul identificat de poliție ca fiind sub influența alcoolului în momentul accidentului. Acesta a primit:

  • doi ani de închisoare pentru conducerea sub influența alcoolului
  • trei ani pentru ucidere din culpă

Conform dispozițiilor Legii Anastasia, șoferul va trebui să-și execute pedeapsa cumulată de 3 ani și 8 luni în regim de detenție.