Sebeng avea 30 de ani. Familia sa a făcut apel la confidențialitate, scrie presa locală.

Sebeng, o figură celebră în peisajul divertismentului din Africa de Sud, a avut o carieră de aproape două decenii, marcată de performanțe cinematografice și premii importante.

Călătoria lui Mpho Sebeng în lumea actoriei a început la vârsta de 12 ani

Călătoria sa în lumea actoriei a început la vârsta de 12 ani, propulsându-l rapid în lumina reflectoarelor.

Mpho Sebeng
Mpho Sebeng / SURSĂ FOTO: X

Printre rolurile sale notabile se numără aparițiile în drame TV precum „Justice For All” și „Zero Tolerance”, ambele fiind apreciate la diverse festivaluri de film.

În timpul anilor de liceu, Sebeng a interpretat un rol în filmul „Winnie”, o descriere biografică a vieții regretatei Winnie Mandela.

Talentul său a fost recunoscut și mai mult atunci când a fost nominalizat pentru „Cel mai bun actor masculin” într-o telenovelă la Premiile de Film și Televiziune din Africa de Sud din 2018.

Repertoriul lui Sebeng s-a extins pe platformele internaționale, incluzând roluri în producții Netflix

Repertoriul lui Sebeng s-a extins pe platformele internaționale, incluzând roluri în producții Netflix precum „Savage Beauty” și „Miseducation”.

Decesul lui Sebeng a provocat  o undă de șoc și tristețe atât în rândul colegilor și al fanilor. Actorul Zola Hashatsi și-a exprimat tristețea, descriindu-l pe Sebeng drept cele mai bun prieten, a cărui prezență aducea bucurie și pace.

South African Broadcasting Corporation (SABC) a transmis un mesaj de condoleanțe, recunoscând amprenta de neșters a lui Sebeng în industria divertismentului.

Netflix Africa de Sud a postat, de asemenea, un comunicat, luându-și rămas bun de la Sebeng și onorându-i moștenirea.

Africa de Sud are una dintre cele mai vechi industrii cinematografice din lume

Africa de Sud are una dintre cele mai vechi industrii cinematografice din lume și a produs o serie de filme, seriale TV, documentare și reclame premiate.

Industria cinematografică din Africa de Sud crește într-un ritm competitiv, producând o listă lungă de filme, seriale TV, documentare și reclame premiate, inclusiv „Yesterday”, „Tsotsi”, „UCarmen Ekhayelitsha”, „Hotel Rwanda”, „Catch a Fire, „Lord of War”, „Blood Diamond”, și „Invictus”.

Tratatele de coproducție sporesc colaborarea sud-africană cu casele internaționale de producție, expunând industria locală la competențe și standarde globale.

Echipajele creative ale țării au talent și expertiză, competitive la nivel global.

Specialiștii și animatorii în efecte vizuale câștigă rapid recunoaștere.

Industria a primit un impuls binevenit odată cu înființarea unui studio de film de ultimă generație, de 500 de milioane de dolari, care se întinde pe mai puțin de 200 de ha de teren în Cape Town.

Potrivit unui studiu de evaluare a impactului economic, comandat de Fundația Națională pentru Film și Video (NFVF), industria filmului local din Africa de Sud a contribuit cu 5,4 miliarde la produsul intern brut (PIB) în cursul exercițiului financiar 2016/17. Pentru fiecare rand investit, au rezultat 4,9 locuri de muncă create. Au fost create peste 21 000 de locuri de muncă.