De această data, în platoul virtual organizat de revista Capital au fost prezenți Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, Mihai Precup, fost consilier al vicepreședintelui Băncii Europene de Investiții și economistul Lucian Arghire. La întâlnire ar fi trebuit să fie prezent și Decan al Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine din cadrul ASE, Tănase Stamule, dar și colaboratorul nostru permanent, economistul Adrian Câciu. Din nefericire, cei doi nu au ajuns la dezbaterea moderată de Claudiu Șerban.

Întreaga discuție poate fi urmărită aici:

În deschiderea dezbaterilor, Claudiu Șerban a anunțat șirul de teme care au fost puse în discuție. Printre acestea s-au numărat: planul național de investiții pentru relansarea economică – prevederi și modalități de implementare; măsuri de dezvoltare a României din fonduri europene; granturi, garanții și programe de sprijin propuse de statul român; oportunități de investiții în România în noul context economic și factorii decisivi care determină încrederea în orice mediu de afaceri.

Este evident pentru toată lumea, criza economică generată de pandemie este atipică, și nu ușor de învins. Pentu ca lucrurile să reintre pe un făgaș care să ducă la progres economic, seria de factori ce trebuie să coroboreze cu succes este una destul de lungă. În plus, fără niște investiții bine țintite și foarte bine evaluate, nu putem vorbi despre un viitor care, într-adevăr, poate să sune bine…