Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat în luna martie peste 1.200 de amenzi, valoarea acestora depăşind trei milioane de lei, şi au confiscat 31.800 de kilograme de produse alimentare periculoase şi aproape 3,2 milioane de ouă.

Din cele 6.328 de controale făcute în luna martie, aproape jumătate au vizat igiena veterinară, aproximativ 2.000 dintre ele siguranţa alimentelor şi peste 900 sănătatea şi bunăstarea animalelor, se arată într-un comunicat de miercuri al ANSVSA.

„Abaterile constate cu ocazia controalelor au fost sancţionate cu un număr de 1.235 de amenzi contravenţionale. Cuantumul total al sancţiunilor se ridică la valoarea de 3.056.850 lei şi cu 559 de avertismente”, precizează ANSVSA.

Inspectorii au mai emis 35 de ordonanţe de suspendare a activităţii şi 36 de ordonanţe de interzicere a activităţii şi au reţinut 31.800 de kilograme de produse alimentare periculoase şi 3.181.435 de ouă, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ şapte milioane de lei.

Preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a precizat că inspectorii vor continua verificările pentru a depista operatorii economici care vor să profite de această perioadă, prin comercializarea de alimente care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

SURSA: Mediafax