Banca a inaugurat oficial noul său sediu o dată cu aniversarea a 25 de ani de activitate în România, potrivit sursei.

Noul sediu include nouă tipuri de spaţii şi o nouă organizare, conform politicilor de lucru Agile, dezvoltate de bancă la nivel mondial. Astfel, cele nouă etaje cuprind spaţii de birouri, zone de colaborare, de concentrare şi de relaxare, precizează ING.

Potrivit modului de lucru de tip Agile, spaţiile de lucru sunt flexibile, iar angajaţii au posibilitatea de a-şi alege locul în care doresc să lucreze în funcţie de activitatea desfăşurată, dar şi de ora la care ajung la birou. Angajaţii pot alege când doresc să îşi înceapă programul de lucru, între orele 7:30 şi 10:30, precum şi să lucreze de acasă sau din alt spaţiu în care se simt productivi, susţine ING.

Sediul conţine 1.346 de spaţii individuale sau birouri „flexibile”, mai puţine decât numărul actual de angajaţi, luând în calcul fluxul zilnic influenţat de concedii sau zile de lucru din afara biroului. Astfel, pe parcursul anului 2019, aproximativ 40% dintre angajaţi au lucrat cel puţin o zi de acasă.

În noul sediu, există 203 zone destinate concentrării (cu zgomot de fundal redus) marcate prin canapele sau piese de mobilier izolante, inclusiv cubicule. Spaţiile de colaborare le includ pe cele formale (săli de şedinţe), în număr de 92, şi pe cele informale (deschise, situate în centrul fiecărui etaj, cu fotolii şi canapele), în număr de 180.

Zonele de relaxare (cu fotolii de masaj, mese de ping-pong, biliard, fussball, coş de baschet, bandă de alergat) sunt situate pe fiecare etaj, în zona de bucătărie.

De asemenea, sediul are 2.735 de plante şi pereţi cu muşchi decorativi, totalizând 66 de metri pătraţi.

Zona de parcare este optimizată cu tehnologie de recunoaştere automată a vehiculelor, staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi rasteluri pentru biciclete.

Noul sediu aduce şi două noi tipuri de spaţii pentru ING: un spaţiu de lucru comun şi o sală de evenimente: astfel, la parterul clădirii se află un spaţiu de lucru comun în care poate veni oricine, şi din afara mediului ING, pentru a lucra în linişte. Communication HUB este o sală modernă, cu mobilier modular, ce acomodează aproximativ 80 de persoane la evenimente dedicate angajaţilor sau clienţilor ING, dar şi evenimente cu organizatori externi.

Clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini principiile de dezvoltare sustenabilă în ceea ce priveşte consumul de energie, de apă, poluare şi gestionarea deşeurilor. Eficienţa energetică a clădirii este A+.

Sistemul inteligent de gestiune tehnică şi control al clădirii (BMS) este complet automatizat şi integrează si monitorizează toate sistemele. Este asigurat un nivel redus de emisii de dioxid de carbon, semnificativ sub limitele impuse de normele de pe piaţă. Sediul foloseşte soluţiile inteligente de iluminat cu tehnologie LED, potrivit standardelor europene, cu detectori de mişcare în zone ocupate temporar, pentru eficientizarea consumului de energie electrică şi materiale pentru izolare fonică, precizează ING.

Te-ar putea interesa și: