Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, a spus ce se va întâmpla mai departe cu jucătoarea de tenis. Potrivit antrenorului, Simona Halep nu are cum să scape de suspendare.

Antrenorul a explicat că sistemul nu îi va permite să scape de sancțiuni.

Simona Halep nu scapă de suspendare

„Din păcate, Simona Halep nu va putea ieși din povestea asta asta fără suspendare. Sistemul e de asemenea manieră construit încât nu va accepta vreodată că a greșit și că un sportiv nu e vinovat de acuzele ce i se aduc.

Cu siguranță, Simona Halep și-a construit cu multă atenție, nu doar apărarea, ci și strategia personală din aceste ultime luni de viață când s-a trezit față-n față cu o imensă acuzație.

Foarte probabil, la sugestia avocaților săi a ales să nu ofere prea multe detalii despre cazul său, preferând de fiecare dată să pună accentul pe nevinovăția sa în fața acuzelor aduse de către cei de la Federația Internațională de Tenis (ITF) și de la Agenția de Integritate din Tenis (ITIA).

Nimeni nu știe cum se va termina chestiunea asta. Ca atare, nimic nu poate fi exclus din ecuație. Nici măcar varianta ca Simona să negocieze eventual o anume parte de vină, în contrapartidă cu o durată a suspendării cât mai redusă. Desigur, doar părțile implicate vor ști exact despre ce este vorba, dar ar putea fi o variantă foarte bună pentru Simona Halep.

Nu am dubii asupra faptului că va reveni în circuit, poate chiar mai puternic ca înainte, fiindcă va dori să demonstreze tuturor că e nevinovată, așa cum a spus din prima clipă!”, a spus Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, pentru Impact.ro

Procesul Simonei Halep se tot amână

Simona Halep și-a pus toate speranțele că numele ei va fi reabilitat în data de 28 mai, când ar fi trebuit să se judece la tribunalul independent de la Londra cazul privind testarea pozitivă cu Roxadustat.

Din păcate pentru campioana noastră, ITIA a cerut o nouă amânare a termenului la care românca urma să fie audiată, după ce jucătoarea de tenis a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza „neregulilor în pașaportul său biologic”. Acest lucru a scos-o din sărite pe Simona Halep.

„Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv. Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori”, a spus Halep.