Traian Băsescu a deschis un proces împotriva SPP!

Ambele părți sunt chemate joi în fața magistraților de la Curtea de Apel București. Traian Băsescu are calitatea de reclamant, iar Serviciului de Protecție și Pază (SPP) este pârât.

În prezent, fostul președinte solicită urgent instanței de contencios administrativ şi fiscal suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022.

Amintim faptul că RA-APPS a anunțat recent că ar putea să-l evacueze silit pe fostul președinte în cazul în care acesta nu părăsește rapid vila de protocol.

Traian Băsescu ar putea fi executat silit

Traian Băsescu ar putea fi evacuat rapid din vila de protocol, cerându-se ajutorul unui executor judecătoresc. RA-APPS a anunțat recent că Traian Băsescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui.

Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.

În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, au anunțat miercuri reprezentanții RA-APPS.

Fostul președinte ar putea fi evacuat urgent

„Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.

Precizăm faptul că, în condițiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reședinței oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au adăugat reprezentanții RA-APPS.

Traian Băsescu a pierdut dreptul de a folosi locuința de protocol, după ce instanța supremă a decis că a fost colaborator al securității comuniste. Decizia Înaltei Curți de Justiție și Casație a fost aspru criticată de anumite persoane publice din România.

Spre exemplu, Dana Budeanu susține ferm că evacuarea din vila de protocol a fostului președintele este „o cretinătate”, deoarece „toţi şefii de stat trebuie să beneficieze de grija statului.”

Dana Budeanu critică dur decizia finală a ICCJ: De ce să-l evacueze? N-ai voie să-l evacuezi din vila de protocol

„O cretinătate. De ce să-l evacueze? (…) N-ai voie să-l evacuezi din vila de protocol. Toţi şefii de stat trebuie să beneficieze de grija statului cât timp n-au mitraliat oameni în piaţa publică. E un show tv!

Oamenii aşteaptă show-urile în care unii au fost condamnaţi, alţii evacuaţi din case. E show! E o decizie imbecilă! De ce să-l evacuezi? E o prostie!”, a afirmat ferm Dana Budeanu, relatează România TV.

De altfel, când i s-a spus că Parlamentul de la București a introdus un amendament potrivit căruia colaboratorii fostei securităţi comuniste trebuie să rămână fără privilegii, Dana Budeanu a exclamat:

„Ar trebui să evacuăm 99% din clasa politică. A fost şef de stat 10 ani. E fix festivalul cătuşelor! Aşa e universul ăsta, se rostogoleşte ca o minge.”