Fiona Hill, consiliera fostului președinte american Donald Trump, a povestit cum a fost să stea aproape de președintele rus la o cină formală. Aceasta a oferit detalii neștiute despre igiena lui și despre comportamentul său.

„I-am observat costumele, foarte fin croite, felul în care o mică venă îi pulsa încontinuu pe partea stângă a feței.” Vladimir Putin avea un „ceas foarte scump”, a declarat Fiona Hill într-o emisiune TV.

Aceasta susține ferm că președintele rus ar avea nevoie de ochelari de vedere deoarece citea de pe cartoane cu litere uriașe.

„Le-am putut citi pe toate. Pe cartoane avea numele unor persoane, ce ar trebui să spună și lucruri de genul acesta”, a explicat Fiona Hill.

Ea a observat că Vladimir Putin „nu a mâncat și nu a băut nimic” la cina respectivă. În plus, el a afișat o imagine autoritară, voia să arate că totul este sub controlul lui și că „el conduce” oriunde ar fi. La cina respectivă, Vladimir Putin a vorbit puțin și „abia i-a aruncat o privire” lui Donald Trump.

„Îmi dau seama că sună cu adevărat bizar, dar am simțit un miros de parcă ar fi fost proaspăt spălat. Nu se dăduse cu nicio colonie, dar se simțea ca și cum ar fi ieșit direct din baie”, a mărturisit Fiona Hill la emisiunea TV „Desert Island Discs” de pe BBC Sounds.

Menționăm faptul că presa occidentală a devenit extrem de atentă asupra comportamentului bizar al lui Vladimir Putin din ultima perioadă. Recent, au apărut noi detalii care susțin zvonurile potrivit cărora președintele rus ar avea o sănătate șubredă.

Vladimir Putin are un comportament bizar

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut un comportament atipic la o întâlnire oficială cu Emomali Rahmon, liderul Tajikistanului, ce s-a uitat la mișcările nejustificate pe care omologul său rus le făcea continuu.

Vladimir Putin a ținut strâns de un braț al scaunului său cu mâna dreaptă, iar mâna stângă o avea lejer în poala sa. Picioarele sale se mișcau constant. Acest incident a contribuit la speculațiile anterioare privind sănătatea sa șubredă.

Menționăm faptul că zvonuri potrivit cărora Vladimir Putin ar fi grav bolnav circulă de aproximativ doi ani, însă s-au intensificat în ultimele săptămâni, după ce a fost lansat un videoclip în care mâna sa tremură necontrolat la o întâlnire oficială cu președintele belarus Alexandru Lukașenko.

De asemenea, la ultima sa ședință cu Serghei Șoigu, ministrul Apărării Naționale din Rusia, președintele rus s-a ținut strâns de masă, ca și cum ar fi mascat o durere acută.

În plus, Vladimir Putin părea umflat la față și a bătut tot timpul cu piciorul drept în podea.

Vladimir Putin este „extrem de epuizat”

Pe rețelele sociale, diverse persoane publice și cetățeni obișnuiți s-au întrebat ce se întâmplă cu președintele rus.

De exemplu, Erik Bucy, expert în limbajul corporal la Texas Tech University, a declarat recent că: „Avem în față un Putin extrem de epuizat, față de bărbatul de acum câțiva ani”, potrivit publicației britanice The Sun.

În plus, liderul rus a reaprins zvonurile despre sănătatea sa, după ce a pus o pătură pe el la parada militară de Ziua Victoriei.

„Vladimir Putin – cu pătura pe genunchi, cu obraji umflați, ca un hamster cu fălcile pline de steroizi – o figură tristă, în timp ce Armata Rusă defilează prin Kremlin. Nicio declarație de război mondial. Niciun general Gherasimov. Ascultați cuțitele cum sunt ascuțite… Putin nu se mai poate deplasa”, a scris jurnalistul britanic John Sweeney pe contul său de Twitter.

De asemenea, fostul comandant al Armatei Britanice, Lord Dannatt, a afirmat recent că Vladimir Putin părea umflat la față și nu părea că se poate mișca „liber”.

„Am comentat asupra aspectului lui Putin. Nu părea că se poate deplasa singur, așa cum făcea, cu mare ușurință, în trecut. Nu știu dacă are sau nu cancer. Dar dacă moare, metaforic sau fizic, înlocuitorul lui va fi mai bun?”, a declarat Lord Dannatt într-un interviu acordat Sky News.