Pandemia de coronavirus a generat confruntări majore între Donald Trump și dr. Anthony Fauci. Încă din primul an al pandemiei, cei doi au avut nenumărate confruntări, iar medicul dezvăluia că dacă fostul președinte ca câștiga din nou alegerile prezidențiale nu va mai ocupa postul de consilier medical pricipal la Casa Albă.

Într-un interviu recent acordat pentru CNN, medicul a readus în discuție declarațiile făcute atunci pe care le susține în continuare.

„Dacă vă uitați la istoricul a ceea ce a fost răspunsul în timpul administrației, cred că, în cel mai bun caz, se poate spune că nu a fost optim. Și cred că pur și simplu, istoria va vorbi de la sine despre asta”, a declarat dr. Anthony Fauci la CNN duminică seara.

Fauci nu se va mai întoarce la Casa Albă dacă Donald Trump va fi ales președinte

Întrebat din nou ce va face cu funcția sa dacă Donald Trump se va întoarce la Casa Albă în 2024, Fauci a avut un răspuns simplu, zâmbind. ”Nu”, a spus medicul.

Menționăm faptul că medicul Fauci are o carieră impresionantă. Începând cu anii 1980, el a ocupat funcția de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase. Ulterior, acesta a devenit imaginea luptei guvernului federal împotriva coronavirusului la începutul anului 2020.

Referitor la relația cu Donald Trump, în perioada în care acesta era președinte, el și medicul Fauci s-au confruntat frecvent în legătură cu testele de COVID, hidroxiclorochina, redeschiderea întreprinderilor, limitarea călătoriilor din China, dar și alte câteva probleme, care au generat tensiuni, scrie Fox News.

La rândul său, Donald Trump l-a jignit la un moment dat public pe medic.

Donald Trump, jigniri la adresa lui Anthony Fauci

„Oamenii s-au săturat să îi audă pe Fauci și pe toți acești idioți, acești oameni”, a declarat Trump în octombrie 2020 în timpul unei teleconferințe de campanie, cu o lună înainte de ultimele alegeri prezidențiale.

Totodată, fostul lider american a criticat aspru și declarațiile pe care medicul le făcea în direct referitoare la pandemia de COVID. „De fiecare dată când iese la televizor, este o bombă, dar este o bombă și mai mare dacă îl concediezi”, a admis Trump.

Menționăm faptul că până la momentul actual, Donald Trump nu s-a angajat să candideze la alegerile 2024. Pe de altă parte, fostul președinte organizat mitinguri în întreaga țară, sugerând astfel că ar putea avea o nouă candidatură la Casa Albă.