Vladimir Putin și-a schimbat strategia! Liderul de la Kremlin tocmai a făcut anunțul: „A sosit momentul”

Totodată, liderul de la Kremlin a subliniat că această asociere trebuie să facă pașii necesari pentru noi acorduri complementare regulilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

„A sosit momentul să elaborăm o strategie integrală de dezvoltare pentru o mare asociere eurasiatică ce trebuie să reflecte provocările cheie cu care ne confruntăm”, a transmis Vladimir Putin.

Mai mult, președintele rus a vorbit și despre sancțiunile impuse de Occident țării sale şi Belarusului după invazia din Ucraina, susținând că acestea au ca scop „izolarea şi slăbirea” țărilor care dezvoltă „politici independente”.

De asemenea, președintele kazah a fost prezent în persoană la forum și a subliniat că implementarea ambițiosului proiect denumit „Eurasia Mare”, propus de Putin, este posibil. Potrivit celor spuse de Kasim-Yomart Tokaiev, planul prevede sporirea cooperării economice cu China a statelor foste republici sovietice din această regiune.

„Mai devreme sau mai târziu, îl vom implementa. Şi, cum a spus preşedintele rus Vladimir Vladimirovici, este posibil ca şi alte ţări să se poată alătura”, a completat președintele kazah.

Trebuie menționat că acest forum, premergător summitului de vineri al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), a reunit Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia.

Vladimir Putin a vorbit și cu premierul Italiei, Mario Draghi

Amintim că Vladimir Putin a purtat o conversație și cu premierul Italiei, Mario Draghi. În acest context, președintele Rusiei a cerut anularea sancțiunilor antiruse și a susținut că autoritățile ucrainene nu acceptă culoare umanitare pentru exporturile de cereale.

Potrivit informațiilor transmise de Guvernul de la Roma, subiectele principale din cadrul discuției telefonice au fost situația din Ucraina, criza alimentară internațională și criza energetică. Totodată, Vladimir Putin i-a oferit asigurări premierului Mario Draghi că Rusia va continua să furnizeze gaze Italiei „la prețurile prevăzute în contracte” și este pregătită să contribuie „semnificativ” la depăşirea crizei alimentare mondiale.

Totuși, liderul de la Kremlin a spus că trebuie îndeplinită o condiție importantă înainte ca Rusia să-și ofere ajutorul. Mai precis, este necesară „anularea de către Occident a restricţiilor motivate politic impuse Rusiei”.