Cazul Elenei Udrea a fost comentat de Gigi Becali, care consideră că fostul ministru ar trebui să beneficieze de condiții speciale în închisoare. Acesta a spus că Elena Udrea ar trebui tratată ca „persoană vulnerabilă”, cum a fost cazul tuturor oamenilor politici.

Gigi Becali, despre ce se va întâmpla cu Elena Udrea în închisoare

„Dacă s-a decis extrădarea nu avea de ce să mai facă puşcărie în Bulgaria. (…) Atunci mai bine vine în România unde se vorbeşte româneşte, oricum e respectată Elena Udrea. În puşcărie o să i se facă condiţii. Trebuie să-i facă condiţii pentru „o persoană vulnerabilă”, aşa cum au stat toţi oamenii politici în puşcărie. Ea la ora asta are regim închis. Numai că ea a executat o parte din pedeapsă.

La o cincime din pedeapsă, în cazul ei un an şi două luni, ea trebuie să ia regim semi-deschis. Când îi dă regim semideschis, trebuie să-i dea drumul acasă 25 de zile. Dacă vrem să respectăm legea … să nu mai plece lumea în străinătate. Bun, este condamnată Elena Udrea, respectă şi tu ca stat legea. Dă-i drumu’ la femeie să-şi vadă copilul cinci zile. Dă-i 25 de zile într-un an. Nu e normal aşa?”, a spus Gigi Becali, la România TV.

„Elena Udrea va avea un lăcaș special”

Acesta mai spune că în închisoare nu vor fi la fel de stricți cu fostul ministru, pentru că nu se pot comporta cu ea „ca și cu orice infractoare”.

„Păi ce mie au vrut să îmi ia verigheta, că nu ai voie cu podoabe în pușcărie. Şi le-am spus: „Tăiaţi mă degetul, că eu nu o dau jos”. Eu cred ca Udrea va avea niște condiții speciale, nu vor fi atât de stricți. Eu am fost la Târgșor, acolo este şi un coafor de lux, unde se coafează, sunt multe camere şi spațiile mici.

Elena Udrea va avea un lăcaș special, penitenciarul are o curte mare, în centru este o biserică. Nu cred că se vor comporta cu un fost ministru ca și cu orice infractoare”, a mai spus Gigi Becali.

Diferența dintre cazul Udrea și Oprescu

De asemenea, omul de afaceri a vorbit și despre diferența dintre cazul Elenei Udrea și cel al lui Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei.

„Pai stai puțin, tu pui Grecia cu Bulgaria. În Grecia am fost eu când mi-au făcut dosarul, m-am dus la un avocat, i-am dat 3.000 euro şi mi-a spus „Domnule Becali, dacă cumperi o casă aici, noi nu ţinem cont de hotărârea din România, la noi nu merge să faci pușcărie dacă ţi-a furat mașina şi să faci puşcărie tot tu. La noi nu merge că ai fost condamnat şi ai negociat că dai prima şi faci pușcărie. Noi ne rejudecam, vedem că este o aberație şi nu ne interesează de hotărârea din România. Atunci ei ce fac, cât îl ţin pe ăsta pe acolo (n.r. Sorin Oprescu) îi scade din pușcărie. Elena Udrea, dacă se ducea în Grecia, stătea acolo să zicem doi ani, mai stătea un an aici, trei ani și gata puşcăria”.