Toți șoferii din România vor putea începând de luni, 17 octombrie, să anuleze toate drumurile către secțiile de poliție și să uite de birocrația ce este automat legată de accidentele mici. Ce anume se schimbă?

Mai precis, a fost creată o aplicație specială în acest sens, care va fi disponibilă începând de luni. În cele ce urmează, veți afla cum se numește aplicația și cum va trebui să o utilizeze șoferii pentru a-și rezolva legal situaţia în cazul accidentelor minore.

După o perioadă lungă de așteptare, românii vor putea accesa o aplicație de constatare a accidentelor mici, ceea ce îi va scuti de drumurile în plus către secțiile de poliție sau de perfectarea actelor în acest sens. Aplicația va fi disponibilă de mâine, 17 octombrie 2022.

Aplicația se numește „Amiabila” și este disponibilă pentru smartphone-uri

Dacă până acum, în cazul unui accident minor, șoferii din România trebuiau să petreacă mult timp la sediile instituțiilor competente și să completeze acte, atunci acum lucrurile vor deveni mult mai simple.

Aceștia au la dispoziție, începând de luni, o aplicație digitală pentru telefoanele mobile, de pe care vor putea să înregistreze orice accident fără a se prezenta la secțiile de poliție din țară. Aplicația va fi conectată la toți asigurătorii RCA, astfel că o amiabilă poate dura doar câteva minute.

Aplicația se numeste ”Amiabila”, iar constatarea accidentelor mici se va putea face doar în câteva minute. Așadar, șoferii trebuie să își creeze un cont de utilizator, apoi să acceseze butonul denumit „adaugă constatare”. Ulterior, în acea secțiune, vor putea să completeze actele necesare, printre care și documentele personale sau ale mașinii.

Aplicația „Amiabila” este o premieră pentru România!

Mai mult decât atât, toți șoferii din țară au posibilitatea să înregistreze online și schița unui accident rutier în care au fost implicați, tot în aceeași aplicație. În acest fel, șoferii vor avea posibilitatea să contacteze firma de asigurări, cărora le vor trimite constatarea.

Chiar dacă această aplicația „Amiabila” este o premieră pentru România, fiind disponibilă începând cu data de 17 octombrie, în alte țări este deja intens accesată de către șoferi. În consecință, pare a fi un model de bune practici care a înregistrat un real succes până acum, având în vedere că a fost testată deja în alte state.