Marius Budăi, ministrul Muncii a vorbit despre cum vor arăta următorii ani pentru actualii salariați din România, dar și pentru pensionari.

Ministrul Muncii a dezvăluit adevărata sa prioritate

El a precizat că în întreaga sa activitate, pensionarii, dar și copiii au reprezentat o prioritate. În acest context, ministrul subliniază faptul că aceștia nu vor fi abandonați niciodată.

Totodată ministrul a adăugat că cetățenii români nu trebuie să fie săraci, iar prin prisma funcției sale va face tot posibilul să evite o astfel de situație.

„Pentru început, să vă spun filosofia mea de om care lucrez în asistența socială din 1995. La un moment dat când eram directorul Casei de Pensii, mă simțeam cel mai bogat și împlinit om din Botoșani pentru că aveam grija de mii de pensionari și copiii, prin prisma funcției pe care o dețineam.

Astăzi mă consider cel mai bun nepot și fiu pentru că în continuare servesc milioane de pensionari și copii. Eu așa mă gândesc la oamenii aceștia! Că sunt familia mea. Nu am să încerc să încetez să mă lupt pentru ei! Eu nu cred că cetetenii români trebuie să fie săraci.

Atunci când ești în functia mea trebuie să te lupți pentru seniori și pentru copii! Bineînțeles și pentru salariati. Trebuie să ne pregătim viitorul și să aveam grjia de cei care au pregătit țara până astăzi, adică bătrânii”, a spus acesta la Realitatea Plus.

Când vor ajunge banii la pensionari

În ceea ce privește sumele care trebuie să ajungă la pensionari, ministrul a dat asigurări că banii de pensii vor ajunge la toți pensionarii din țară până pe data de 15 Ianuarie. Totodată, el a mai subliniat faptul că acolo unde va fi nevoie, lucrătorii de la Poșta Română vor lucra chiar și în weeekend.

„Vă garantez că banii vor ajunge la pensionari până pe data de 15! Am avut discuții cu Poșta Română și cu directorii Caselor de pensii din teritoriu. Acolo unde este nevoie, în mediul rural, postașii vor lucra și sâmbăta și duminică”, a spus acesta.

Amintim faptul că recent,mMinistrul a mai spus că susține majorarea pensiilor și i-a acuzat din nou pe cei care au făcut PNRR-ul că au condamnat la sărăcie multe generaţii de seniori. Mai exact, Marius Budăi preciza atunci că pensiile ar fi crescut cu mai mult de 10%, dacă România nu se angaja în fața Comisiei Europene că această măsura va avea un impact de doar 9,4% din PIB.