Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat procedura prin care pensionarii vor primi în luna ianuarie ajutorul de 1200 de lei de la stat.

Potrivit legii, pentru a primi ajutorul de la stat, veniturile pensionarilor nu trebuie să depăsească 1600 de lei.

Când vor primi pensionarii ajutorul de la stat?

„Noi am vorbit de pensiile mai mici sau egale cu 1600 lei, prag care reprezintă nivelul pensiei medii în luna decembrie. 2,45 milioane de seniori se încadrează până la 1600 de lei. Noi suntem obligați că şi guvern, indiferent care ar fi culoarea lui, eu sunt mândru că vorbesc de pachetul social PSD unde am reușit să majorăm şi alocațiile.

Noi vorbim în ordonanță de venituri, de pensia până la 1600 lei şi de acele indemnizații speciale. Nu mă refer la pensii speciale ci la acele indemnizații plătite.

Vorbim aici de un sprijin financiar acordat de stat pentru cele mai vulnerabile categorii de persoane. Acestea sunt familiile cu copii mulți, şi am majorat alocaţiile, sunt persoanele cu dizabilităţi, unde am instituit a 13-a indeminizaţie şi sunt acele persoane cu pensia minimă şi cu venituri până în 1600 lei.

Aici statul trebuie să intervină punctual, așa cum am făcut acum cu acest ajutor financiar”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Ce spune Ministerul Muncii?

În urma sesizărilor făcute de unii pensionari care nu au primit ajutorul de 1200 de lei promis de stat, Ministerul Muncii a făcut recent câteva precizări.

„Precizare la ajutorul de 1.200 de lei care se acordă în ianuarie persoanelor cu pensii 1.600 de lei: verificăm toate cazurile sesizate, dar până acum am avut sesizări doar de la persoane care nu se califică fiindcă mai au și alte tipuri de pensie, iar sumele adunate depășesc 1.600 de lei”, se arată într-un scurt comunicat de presă.

Totodată, Ministerul Muncii a făcut precizări și în ceea ce privesc alocațiile copiilor, care au intrat nemărite.

„În Ianuarie se plătesc alocațiile aferente lunii Decembrie, de aceea intra suma nemărită”, arată ministerul.

Ce spunea Marius Budăi luna trecută?

În luna decembrie 2021, ministrul Muncii, Marius Budăi, dădea asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte în 2022.

„De la 1 ianuarie toate acele majorări de salariu minim, alocaţii, pensii, acel ajutor financiar, dar şi indemnizaţia a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi plătite în cuantumul prevăzut în OUG. Vor fi majorate. Să stea linitiţi cetăţenii.

Le transmit în prag de sărbători să nu se panicheze din această cauză, chiar dacă USR va face acest atac josnic la CCR, noi vom găsi soluţii şi avem deja soluţii să rezolvăm problema. Pensiile vor fi plătite în cuantum majorat”, a declarat Marius Budăi, în luna decembrie.