Primele probele pe care DIICOT le-a găsit în curtea criminalului au fost cele din butoi. De acolo, oamenii legii au ridicat mai multe rămășițe, dar și dinți.

Deși un om are nu mai puțin de 32 de dinți, în cenușă s-au găsit doar 21 de dinți, potrivit cancan. Ce s-a întâmplat cu ceilalți dinți este un adevărat mister.

În urma expertizei, oasele descoperite ar fi ale Alexandrei.

Comunicat DIICOT:

„DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR–DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor, conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare în regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1, alin. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și ale art. 62, alin. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având în vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prevăzută de art. 188, alin. 1 CP, raportat la art. 189, lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă. Nu în ultimul rând, transmitem condoleanțe familiei îndurerate!”