Închiderea fabricilor din întreaga lume, pe fondul crizei COVID-19, produce pierderi importante pentru operatorii economici.

Scădere dramatică

Analiștii de la LMC Automotive estimează că producția auto globală va scădea cu peste 20% în 2020, la aproximativ 71 de milioane de unități. Astfel, producătorii ar urma să “piardă” o producție de aproximativ 19 milioane de mașini. Potrivit LMC, vânzările vor ajunge la un minim al acestei perioade în aprilie atât în Europa, cât și în America de Nord, dar “recuperarea post-criză” nu va fi rapidă în lunile următoare.

Volkswagen, puternic afactată

În primele trei luni, VW a avut o scădere de 23% a vânzărilor la nivel de grup, cu aproximativ două milioane de mașini comercializate. În luna martie, declinul a fost de 37.6% din cauza crizei COVID-19. În ceea ce privește distribuția vânzărilor pe regiuni în martie, grupul a raportat scăderi de 44.6% în vestul Europei, 23.1% în centrul și estul Europei, 42% în America de Nord și 35% în China. Grupul Volkswagen a mai spus că profitul său operațional a înregistrat o scădere de 81% în primul trimestru din 2020.