Începe ridicarea restricțiilor! Totul se deschide astăzi într-un oraș din România. Sibiul iese din carantină. Terasele se deschid în această seară. Decizia survine după o perioadă cruntă. Timp de aproape o lună, sibienii au fost limitați în acțiunile lor din cauza restricțiilor impuse de autorități în lupta cu virusul SARS-COV-2.

Acum, Sibiul iese din carantină. De la sute de cazuri zilnice, municipiul a ajuns la o rată de infectare de sub 5 la mie.

Astfel, de la ora 17.00, ies din carantină localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr, aflate în carantină din 16 noiembrie, și localitățile Mediaș, Orlat și Avrig, în carantină din 23 noiembrie.

De la o medie de peste 9 cazuri la mia de locuitori, Sibiul a ajuns la 3.35. Dacă incidența de infectare era în Sibiu de peste 13 în urmă cu o lună, în prezent este de 4,86. Ca urmare a ieșirii din carantină, de la ora 17.00 în Sibiu se vor deschide terasele, nu vor mai fi filtre de poliție la intrarea și ieșirea din localitate, rămânând în vigoare doar măsurile restrictive de noapte.

Bilanț negru al COVID în România

Grupul de Comunicare Strategică a publicat datele cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus în ultimele 24 de ore. Se înregistrează în continuare un număr foarte mare de infectări, deși numărul testelor efectuate în zilele de weekend este simțitor mai mic. De asemenea, situația din secțiile de terapie intensivă rămâne critică.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.435 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.136. Dintre acestea, 1.289 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.428.071 teste. Dintre acestea, 14.859 au fost efectuate în ultimele 24 de ore,9.650 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.209 la cerere.