Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat că se montează primele separatoae de sens pe o lungime de 400 m. În total, până la sfârșitul acestui an, Compania Națională de Autosrăzi și-a propus să monteze 40 km de separatoare de sens. 

Șoferii care circulă pe DN1, între București și Brașpov vor avea de îndurat, cel puțin până la sfârșitul acesti an, restricții de viteză impuse de lucrările de montare a separattoarelor de sens. "Prețul mediu al unui metru liniar de separator costă 70 de euro cu tot cu montaj. În funcție de disponibiltățile financiare alocate vom monta aproximativ 40 km de separatoare de sens. Pentru montarea separatoarelor trebuie scoască bodura care separă sensurile de mers", ne-au explicat reprezentanții CNADNR.

Lucrările de montare a separatoarelor de sens se vor executa pe etape (tronsoane de maxim 400 m), punctele de lucru vor fi fixe pe durata unei zile de lucru și își vor schimba poziția, în lungul drumului de la o zi la alta. "Această porțiune de drum național a aparținut Primăriei Capitalei, licitația pentru separatoare a început la sfârșitul anului 2014. Montarea separatoarelor începe de pe podul din apropiere de IKEA. Primii 400 m de separatoare de sens se montează între Podul de la IKEA și Centura Capitalei.  Pe lungimea de 400 m va fi inclusă semnalizarea premergătoare lucrărilor, semnalizarea  de poziționare a lucrărilor și semnalizarea de terminare a sectorului restricționat. Lucrările de montare a parapetelor metalice tip H3 și a celor din beton de tip ”New Jersey” se vor desfășura pe sectorul cuprins între Pasajul Inferior Băneasa, km 8+050 și km 12+868 situat la capătul rampei Otopeni a Pasajului superior peste Centura București. Acest parapete va  separa sensurile de circulație și va împiedica trecerea autovehiculelor de pe o cale de circulație pe alta ”, potrivit CNADNR.  
Oficialii Companiei de Autostrăzi au precizat că intervalele orare în care vor fi efectuate lucrările de montare a parapetelor vor fi anunțate după stabilirea acestora. „Această decizie va fi luată împreună cu Poliția Rutieră. Reamintim că în data de 22.04.2016, Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. a semnat Acordul-cadru de furnizare având ca obiect “Achiziţia şi transportul parapetelor  rigide  prefabricate  din  beton"  aferente  drumurilor  naţionale  şi  autostrăzilor  din administrarea companiei. Acordul-cadru semnat are o durată de 2 ani și are ca obiect furnizarea și montarea a unei lungimi de aproximativ 200 km de parapete, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi venituri proprii și va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri”, conform CNADNR.