Românii care vor să își achizioneze noi electrocascnice trebuie să știe că începând cu ziua de vineri, 20 decembrie, ora 10.00 începe cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, de la ora 10.00 se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Trebuie menționat faptul că timpul este limitat, în contextul în care, în prima etapă bugetul s-a epuizat în cinci minute, iar în cea de-a doua în opt minute, mai mulţi utilizatori neputându-se conecta.

În ceea ce privește produsele pentru care se pot primi vouchere, AFM anunţă că, vineri, începând cu ora 10:00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Referitor la vvaloarea voucherelor, aceasta variază între 400-200 de lei în funcție de electrocascnice.

Astfel, se oferă un voucher de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++. Totodată, se oferă și un voucher 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, iar un alt voucher de 200 de lei s oferă pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Românii mai trebuie să știe că finanțarea cu voucher Rabla pentru electrocasnice nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Ce buget are a treia etapă a programului Rabla

În ceea ce privește bugetul alocat acestei etape, este vorba despre suma de 6 milioane de lei. AFM mai menționează că voucherele se pot genera până la data de 16 decembrie, sau până la epuizarea bugetului.

Totodată, Administrația a mai făcut un apel la consumatori să genereze vouchere doar dacă au de gând într-adevăr să achiziționeze electrocasnicele selectate în această etapă.

”Voucherele se pot genera până pe 16 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape. Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate”, a transmis AFM.

De menționat este faptul că voucherul obținut prin programul Rabla pentru electrocasnice este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.