Degajări de fum la Spitalul de Copii din Timișoara

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de copii au fost evacuaţi. Pompierii au fost alertați la ora 21.17 despre degajări de fum de la Spitalul de Copii din Timișoara și au trimis mai multe forțe acolo.

Au fost evacuați 25 de copii, 14 medici și asistente și câțiva aparținători. Toți au fost mutați în clădirea principală a spitalului. Degajările de fum au venit, conform ISU Timiș, din sala de oxigen a spitalului. Nu sunt victime, iar incendiul a fost stins.

Și acum un an a fost incendiu la spital

În toamna anului trecut, o zonă a Spitalului de Copii de la Timișoara a fost umplută de fum după un incendiu la o stație de tratare a aerului. Peste 40 de copii au fost evacuți atunci. Incendiul a avut loc pe 18 septembrie 2022, la Spitalul de copii ”Louis Turcanu” din Timișoara. Planul roşu de intervenţie a fost atunci activat, iar zeci de copii şi mamele lor fiind evacuaţi.

În jurul orei 1:00, copiii internaţi la Secţia de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, şi în cea de Pediatrie au fost treziţi din somn de fumul înecăcios care a cuprins coridoarele şi o parte din saloane.
Mamele copiilor şi personalul medical au dat alarma la numărul de urgenţă, potrivit Opinia Timişoarei.

Echipaje medicale SMURD şi SAJ, pompieri, poliţişti și jandarmi au intervenit în scurt timp. Strada Iosif Nemoianu pe care se găseşte spitalul a fost complet blocata, iar echipajele au pătruns în spiatal.
Sub coordonarea sefului ISU Banat Lucian Mihoc, a sefului UPU SMURD dr. Mihai Grecu şi a subprefectului de Timiş Sorin Ionescu, dar și cu sprijinul medicilor de gardă şi al asistentelor, 42 de copii internaţi au fost evacuaţi de urgență împreună cu mamele acestora.

O parte dintre copii au fost transferaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Timişoara, din vecinătatea Maternităţii Bega, iar o alta parte în celelalte secţii ale Spitalului Louis Turcanu, unde mai erau locuri, iar 2 copii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, deoarece sunt şi infectaţi cu COVID.

Pompierii au descoperit imediat şi de unde venea fumul care a declanşat Planul Roşu de Intervenţie.