Explozie puternică la o fabrică din Taiwan

Un incendiu și explozie la o fabrică din comitatul Pingtung din sudul Taiwanului, vineri seară, au provocat moartea a cel puțin cinci pompieri şi muncitori și rănirea a 102 persoane. Sâmbătă dimineața devreme șase persoane erau încă blocate la fața locului, potrivit guvernului comitatului.

Operațiunile de căutare și salvare au continuat pe tot parcursul nopții și în primele ore ale zilei de sâmbătă la fabrica producătorului de mingi de golf Launch Technologies Co. de pe Jingjian Road, în timp ce pompierii continuau să stingă flăcările la 12 ore de la declanșarea inițială a incendiului.

incendiu taiwan
SURSA FOTO: focustaiwan.tw

O parte a fabricii s-a prăbușit peste oameni, prinzându-i sub dărâmături

Corpurile a trei dintre pompierii morți au fost găsite la primul etaj al fabricii, în timp ce zecile de răniți au fost transportați de urgență la spitale, potrivit guvernului județean.

Cauza incendiului și a exploziilor ulterioare rămâne în curs de investigare, dar biroul de pompieri din Pingtung a declarat că exploziile neașteptate au avut loc imediat după ce pompierii au încercat să stingă flăcările cu apă. Autoritățile suspectează că prezența gazului natural ar fi putut juca un rol.

Biroul a precizat că exploziile au provocat prăbușirea unei secțiuni a clădirii fabricii, prinzând mai multe persoane sub dărâmături, arată Focus Taiwan.

Ministrul de Interne din Taiwan, Lin Yu-chang, a sosit la fața locului sâmbătă dimineața devreme și și-a exprimat regretul pentru moartea pompierilor și a celor afectați, promițând totodată să sprijine familiile victimelor.

Incendiu puternic și în România

Un incident asemănător a avut loc recent și în România. Este vorba despre explozia de la Călimăneşti, de pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

Unul dintre muncitorii răniți în această explozie a dat mai multe detalii cu privire la tragicul eveniment. El a povestit că în fața lui s-a aprins o flacără uriașă.

În acel moment, după ce s-a speriat, a ales să fugă, lăsând în urmă telefonul și actele personale.

„În faţa mea s-a aprins o mare flacără, în jur de 20-25 de metri înălţime. M-am speriat într-un fel şi am ales să deschid uşa, să sar şi să fug. Mi-au rămas actele, telefonul, tot, în utilaj acolo. Am avut maşina personală mai în faţă. Fugind, mi-am dat cu palma peste buzunar şi am auzit cheile zdrăngănind şi am zis că este o salvare”, povestea Florin Gabriel Bădeanu pentru ObservatorNews.

În drumul către mașina personală, a dat de alți colegi răniți. Bărbatul i-a ajutat pe aceștia să ajungă la cea mai apropiată salvare. De asemenea, el spune că unuia dintre colegii săi i s-a făcut rău și a leșinat. Bărbatul în cauză nu a fost afectat de foc.

„Colegul celălalt din spate, care nu a fost afectat nici de foc, nici de nimic, s-a dat jos din maşină, s-a uitat în sus, şi-a făcut cruce şi a căzut lat jos. A leşinat”, a mai povestit Florin Gabriel Bădeanu.