Explozie puternică la Sibiu! Au murit două persoane

S-a dat iarăși alerta în România! O explozie puternică a zguduit un bloc de locuințe din Sibiu.

Totul a avut loc într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu. Ȋn urma deflagrației, zeci de persoane au fost evacuate din imobil.

Ȋn interiorul apartamentului respectiv, salvatorii au găsit două persoane decedate.

explozie sibiu
SURSA FOTO: ISU Sibiu

Duminică dimineață, ISU Sibiu a transmis că intervine pe strada Iazului din Sibiu, unde s-a produs o explozie urmată de de incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc.

La intervenţie au participat două autospeciale de stingere, o autoscară, autospeciala pentru transport victime multiple şi două echipaje SMURD, unul fiind cu medic.

Au fost evacuate aproximativ 20 de persoane din blocul de locuințe, au mai anunțat reprezentanții ISU.

Detalii de ultimă oră de la ISU Sibiu privind intervenția de duminică dimineața

Inițial, salvatorii nu au reuşit să intre în apartamentul în care a avut loc explozia, din cauza degajărilor mari de fum.

După ce s-a reușit în sfârșit pătrunderea în locuința respectivă, pompierii au găsit acolo două persoane fără suflare.

„Pompierii au reuşit pătrunderea în apartament. Până la acest moment au fost găsite două victime decedate. În continuare se desfăşoară operaţiuni de căutare-salvare în interiorul apartamentului.

Pompierii acţionează la acest moment pentru ventilarea apartamentului, întrucât există degajări dense de fum, incendiul a fost lichidat”, a afirmat Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Ce se întâmplă după explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldova?

Cât despre cea mai recentă tragedie din România care a implicat o explozie, cea de pe șantierul Autostrăzii A7, purtătorul de cuvânt al Transgaz, Alexandru Macoveiciuc, a venit cu o serie de explicații.

Reamintim că patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite. Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

„Avem o conductă de gaz care trebuie relocată ca să treacă autostrada, intersectează autostrada, avem nevoie de un proiect tehnic despre relocarea acestei conducte de gaz care proiect tehnic trebuie să fie avizat de către CTE Transgaz.

Nu s-a întâmplat ipoteza asta, nu suntem în ipoteza asta. El a fost respins de trei ori de către CTE Transgaz, în data de astăzi trebuia să fie ședința pentru reanalizarea acestui proiect tehnic (…), apoi relocarea efectivă a conductei și abia după aceea aveau voie construcția autostrăzii”, a precizat reprezentantul Transgaz.

Nicușor Helici, prefectul județului Vrancea, a afirmat că va trebui verificată adâncimea la care era amplasată magistrala de gaz, lăsând de înțeles că aceasta ar fi trebuit să se afle la o adâncime mai mare.