Sorin Grindeanu a anunțat câștigătorul licitației

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a 13, Boiţa- Avrig-Mârşa, cu o lungime de circa 14 kilometri. Valoarea contractului este de 1,89 de miliarde de lei fără TVA.

”Încă un pas pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 1, Boiţa- Avrig- Mârşa (DJ105G) în lungime de 14,25 km”, a arătat Grindeanu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Constructorul turc – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. – are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Valoarea contractului, finanţat din Programul Transport, este de 1,89 miliarde lei fără TVA. În cadrul  contractului, antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte şi 17 poduri. Va fi și un viaduct în lungime de 911 m, de o complexitate tehnică ridicată.

Mai exact, Viaductul Nod Boiţa care este pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 şi breteaua provizorie de descarcăre în DN7. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii. Și după soluţionarea acestora, dacă vor exista, a anunțat Grindeanu.

Sibiu-Făgăraș are circa 68 de kilometri

Ministrul a menţionat că în prezent sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai autostrăzii Sibiu-Făgăraş. Astfel, sunt contracte pentru tronsonul 3: Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km). Și pentru tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Potrivit ministrului, în fază finală de evaluare sunt şi ofertele pentru desemnarea câştigătorului contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2. Acesta este Avrig-Mârşa (DJ105G) – Arpaşu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu-Făgăraş (cu o lungime de 68,04 km) este una dintre secţiunile A13 care va face legătura dintre Sibiu şi Bacău, în lungime de aproximativ 297 km.

În altă ordine de idei, miercuri, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat planurile pe care le are pentru infrastructura românească. El a amintit termenele pentru proiectele care au fost deja demarate.

El dorește ca toate cele trei loturi de pe A0 Sud să fie finalizate până în vara anului următor. Astfel, sezonul estival va însemna pentru români că nu vor mai trece prin Capitală în drum spre litoral.

Deși multe voci spuneau că cele trei loturi trebuiau finalizate în 2023, Grindeanu a menționat că Asociația Pro Infrastructura nu este o sursă de încredere, ci ar fi controlată de USR.