Ksenia are 25 de ani și este solist principal (leading soloist) al companiei de balet de la Palatul Kremlin. În anul 2012 a fost admisă la Academia de Stat de Balet și Coregrafie din Moscova. În același an a fost angajată la Kremlin Palace Ballet și s-a făcut imediat remarcată, primind roluri de solist.

Printre rolurile  care au consacrat-o se numără Gamzatti („La Bayadere”), Regina nopții („Flautul fermecat”), Zâna Liliac („Frumoasa adormită”), Fleur de Lys („Esmeralda”), Regina din Dryads („Don Quijote”), Primăvara („Albă ca zăpada”), variație în tabloul „Grădina Lively” („Corsair”), lebăda Tthree, Mireasa („Lacul lebedelor”),  Est („Spărgătorul de nuci”) etc.

A absolvit “with honours” Academia în anul 2015 iar în anul 2016 a câștigat Premiul I la a 29-a ediție a Festivalului  “Rudolf Nureyev” care a avut loc la Kazan și Premiul I al competiției          All-Russians pentru balerini și coregrafi din Moscova. Ksenia se pregătește cu profesorul-tutore  Zhanna Bogoroditskaya, Artist de Onoare al Federației Ruse.

Festivalul Baletului Rusesc va avea loc la București în perioada 25-27 Noiembrie după următorul program: 25 nov-Spărgătorul de Nuci, 26 nov-Giselle, 27 nov-Lacul Lebedelor. Cei 40 de artiști care vor evolua pe scena Sălii Palatului reprezintă mai multe companii celebre de balet din Federația Rusă printre care Teatrul Stanislavsky Nemirovich-Dancenko din Moscova, Teatrul de Stat al Palatului Kremlin din Moscova, Teartrul Academic de Operă și Balet din Samara, Teatrul Rus de Balet din Saransk, Teatrul Multimedia de Balet din Moscova.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului precum și în rețelele www.eventim.ro, www.iabilet.ro, www.bilete.ro și www.blt.ro iar prețurile sunt cuprinse între 150 și 250 de lei biletul pentru un spectacol și între 360 și 600 de lei abonamentul pentru cele 3 zile de festival.