Cine primește încă o pensie de la stat? Vești minunate pentru români. Tocmai au anunțat

Într-o conversație telefonică în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a precizat că anumiți români vor beneficia de cea de-a treisprezecea pensie.

Potrivit spuselor acestuia, pensionarii care primesc mai puțin de 1.600 de lei pe lună vor beneficia de încă o pensiecunoscută drept pensia a treisprezecea. Concret, acești pensionari vor primi un sprijin în valoare de 1.200 de lei în luna ianuarie 2022 pentru ”a suporta situația”.

Mai mult decât atât, fostul ministrul social-democrat a anunțat că pensia minimă va fi majorată cu 200 de lei. Așadar, pensia minimă va ajunge la 1.000 de lei, față de 800 cât este în prezent.  Marius Budăi a subliniat că pensiile cresc cu 10% doar pentru pensiile de contribuție, nu și pentru indemnizațiile sociale.

„Vom continua aceste indexări. Avem un program de guvernare. În termen de 120 de zile vom anunța acest calendar, dar cu siguranță vom continua cu idexarea pensiilor. (…) Cu această majorare ne încadrăm în acel 9,4% impact în pib, dar cu siguranță trebuie să discutăm la Comisia Europeană”, a completat Marius Budăi.

PSD dorea creșterea pensiilor cu 11%

Marius Budăi a declarat anterior că Partidul Social Democrat (PSD) cere majorarea pensiilor cu 11 procente deoarece inflația va continua să crească. Potrivit celor spuse de Marius Budăi, majorarea respectiv nu îi va „îmbogăți pe bunicii noștri”, ci doar vor face scumpirile mai suportabile pentru „pensionari”.

„Estimările sunt că inflația va trece de 10%. Așa că cei 11% majorare nu sunt scoși din joben și nu îi vor îmbogăți pe bunicii noștri, vor face doar să fie mai suportabile scumpirile pentru pensionari. (…) Noi avem principiul ca atunci când guvernezi, guvernezi nu pentru utilaje, mașini, roboti, ci guvernezi pentru oameni.

Am ajuns de acord pe principiul că trebuie mărite veniturile oamenilor, atât alocaţii, cât şi salariul minim şi pensiile”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, despre creșterea pensiilor a vorbit și Florin Cîțu, spunând că liberalii ar vrea să se mărească pensiile, însă nu prin tăierea banilor pentru investiții.

„Sunt discuții despre pensii, despre salarii. Aici am spus da, noi suntem de acord, am crescut pensiile, am crescut salariile, alocațiile, într-o perioadă de criză majoră, când nimeni nu făcea așa ceva în Europa. O vom face și acum, în contextul traiectoriei deficitului pe care am anunțat-o deja.

Putem să punem o creștere de cheltuieli și vedem dacă se încadrează în deficitul de anul viitor. Dacă nu se încadrează, singura soluție este să luăm bani de la investiții. Noi nu suntem de acord să luăm bani de la investiții. Dar sunt de acord să creștem pensiile. Avem deja în programul de guvernare o creștere de 5% pentru anul viitor, trebuie să vedem dacă găsim resurse să mergem cu o creștere mai mare. Toate trebuie judecate în contextul acesta economic. Să ne asigurăm că toate vor putea fi plătite și pe viitor, nu doar să facem creșteri populiste”, a declarat Cîțu.