Tensiuni uriaşe în interiorul PSD. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici s-ar fi certat înainte şi în timpul şedinţei de Guvern. Motivul disputei ar fi fost că premierul nu a acceptat să introducă pe ordinea de zi suplimentară un pachet de 11 ordonanţe pregătite de ministerul Finanţelor.

Aceleaşi surse spun însă că primele tensiuni dintre Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici au apărut încă din timpul şedinţei CEX a PSD de luni seara, informează Antena 3.

Atunci, ministrul Finanţelor ar fi susţinut punctul de vedere al altor membri din conducerea partidului potrivit cărora soluţia cea mai bună ar fi ca şi PSD să iasă de la guvernare.

De menționat că, deși în CEx al PSD au existat și voci care au insistat că pentru partid ar fi un calcul politic mai bun să părăsească guvernarea, Viorica Dăncilă nu a mai avut răbare să aștepte după concluziile din Comitetul Executiv și a anunțat pe Facebook că PSD rămâne la guvernare.

Premierul le-a oferit un loc în rândurile social-democraților tuturor celor din ALDE și Pro România care nu sunt de acord cu deciziile luate în partidele lor.