Până în prezet, premierul Florin Cîțu și liderul Camerei Deputaților Ludovic Orban și-au anunțat candidatura în curs pentru șefia PNL. Bătălia pare însă a fi una destul de tensionată.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), a oferit o serie de declarații în acest sens. El susține că este deficil de crezut că pierzătorul își va păstra funcția.

„Autoritatea celui care pierde o să fie afectată”, a spus Bolojan.

Totodată, el a mai subliniat faptul că atunci când membrii partidului nu susțin un candidat, autoritatea acestuia va fi afectată iar persoana respectivă va fi pusă într-o situație foarte dificilă, în contextul lipsei de încredere.

„Pentru a putea da rezultate într-o funcție de management, ai nevoie de autoritate. În momentul în care autoritatea îți este știrbită, chiar dacă ai vrea să exerciți acea funcție cu randament maxim, nu mai poți.

Când o funcție depinde de partid și partidul din care faci parte nu îți dă votul de încredere, autoritatea îți este serios afectată. Dacă nici ai tăi nu te susțin, e greu să îți exerciți autoritatea asupra altora”, a precizat Bolojan.

Când va avea loc congresul PNL

Amintim faptul că, în perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. După alegerile din teriotoriu, până pe 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania internă pentru Congres.

Comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

Până în momentul de față, Ludovic Orban, actualul lider PNL și premierul Florin Cîțu și-au anunțat deja candidatura, majoritatea  miniștrilor din Guvernul acestuia subliind faptul că îl vor susține pe Cîțu în cursa pentru președinția PNL.