Este scandal la Ministerul Dezvoltării. Angajații au ieșit să protesteze, nemulțumiți de disponibilizările anunțate de către ministrul Ion Ștefan.

Îi dă afară!

Liberalul nu cedează și anunță că îi dă afară. A devăluit și cine sunt țintele sale. Există foarte mulți oameni în minister care au salarii preferențiale, astfel că s-a ajuns ca anumite secretare să încaseze salarii de 6000 de lei pe lună.

”Nu mai putem să plătim salarii uriașe către secretarele din minister. Câștigă 5000-6000 de lei, cu tot cu sporuri sau alte avantaje.

Unii angajați au tratament preferențial și salariile lor sunt preferențiale. Cei cu funcții de conducere au salarii de 7000-8000 de lei pe lună. Eu, ca ministru, câștig 12.8000 de lei pe lună.

Eu am vorbit despre reorganizarea Ministerul Dezvoltării. Ministerul a avut o organigramă cu 1295 de posturi, iar după reorganizare vom avea 760 de posturi.

Vom tăia posturi de secretari de stat, posturi de conducere, oameni numiți politic. Aproximativ 25% dintre angajați vor fi înlăturați. Toată această reorganizare a fost făcută pentru a elimina concursul de ștampile din minister. Ca să facem reorganizarea trebuie să deschidem Ministerul.”, a spus Ion Ștefan, la Realitatea Plus.