Nicușor Dan a atacat-o puternic pe Gabriela Firea. El a acuzat-o pe acesta de modul în care a condus Bucureștiul. În opinia sa, fostului primart ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul.

Nicușor Dan a arătat că în timpul administrației lui Firea, locul spațiilor verzi a fost luat de construcții.

“Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele trei elemente importante, au dispărut spaţii verzi. (…) Au fost probleme şi la densificarea exagerată, şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice”, a declarat primarul Nicuşor Dan despre predecesoarea sa, Gabriela Firea, într-o emisiune la PrimaTV.

Nicuşor Dan a lovitr tare și în Direcţia de Urbanism din Primăria Generală. El a susținut că există angajaţi care au eliberat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

Nicușor Dan tună și fulgeră

“Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia”, a anunţat el.

Nicușor Dan a vorbit și despre mafia imobiliară. Primarul general a arătat că sunt funcţionari care au colaborat cu această reţea.

“Există funcţionari care au colaborat cu această reţea de influenţă dintotdeauna şi pe care nu trebuie foarte mult ca să-i dai afară, trebuie doar să vezi că au emis nişte autorizaţii ilegale în mod sistematic. (…) Evident, primarul şi arhitectul şef care au condus această structură au fost complici şi cu ei, şi cu cei care au venit la ei”, a punctat Nicuşor Dan.

Primarul este de părere că “există foarte mulţi oameni care prin aceste PUZ-uri de sector au obţinut un folos necuvenit”. În opinia sa, această acțiune se poate tradce în “zeci, sute sau milioane de euro”.

Primarul general a mai spus că există aproximativ 30-40 de litigii pe construcţii ilegale.

FOTO: INQUAM