Îi da afara pe capete! Sute de oameni rămân pe drumuri

Concret, peste 200 de români vor rămâne fără loc de muncă după ce fabrica de mobilă de la Nehoiu a anunțat că a pierdut comenzile cu doi retaileri importanți din România. Fabrica de mobilă, care era cel mai mare angajator din nordul Buzăului, a informat deja AJFOM cu privire la concedierile care vor avea loc.

„Este prima concediere colectivă ce va fi efectuată în judeţul Buzău, cu  un număr aşa de mare de persoane, peste 200.  Este vorba despre fabrica de mobilă de la Nehoiu, ne-au făcut înştiinţarea că urmează procedura de concediere colectivă. Probabil, undeva în  a doua parte a lunii septembrie, se va trece  efectiv la concediere”, a declarat directorul AJOFM Buzau, Ionel Tociu.

Nu sunt locuri de muncă în zona de nord a Buzăului

AJOFM Buzau spune că persoanele care își vor pierde locul de muncă de la fabrica de mobilă nu vor putea să-și găsească altceva de lucru în zona de nord a Buzăului. Directorul AJOFM Buzău, Ionel Tonciu, spune că oamenii vor fi nevoiți să ăși caute de muncă în judeţele vecine Covasna sau Braşov, pentru că distanţa până în municipiul Buzău unde sunt concentrate locurile de muncă, e foarte mare.

La finele lunii iulie, judeţul Buzău avea o rată a şomajului de 5.55 la sută, având 9521 de şomeri în evidenţe, dintre care indemnizaţi sunt circa 1450.

Sursă foto: Dreamstime