Ieșire fără precedent a Premierului Florin Cîțu. I-a jignit pe reprezentanții presei, deși aceștia încercau doar să își facă meseria.

Pentru șeful Guvernului, jurnaliștii din România sunt niște necivilizați, care nu au reușit să se civilizeze în ultimii 30 de ani.

Ieșire fără precedent a Premierului Florin Cîțu. ”Declaraţii se dau într-un spaţiu normal”

Florin Cîţu a fugit de presă după prezentarea PNRR din plenul Parlamentului. Pentru că jurnaliştii au insistat să le răspundă la întrebări, premierul i-a jignit spunându-le că nu s-au civilizat în 30 de ani.

Șeful Guvernului a avut miercuri o ieșire fără precedent la adresa ziariștilor care i-au cerut să facă declarații la Parlament despre PNRR.

Urmărit pe culoarele Parlamentului de ziariști, Cîțu le-a spus iritat că ”nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal”, conform antena3.ro.

Dialogul dintre ziariști și premierul Cîțu:

Jurnalist: Doar cu Liviu Dragnea mai făceam astfel de imagini. Vă plac?

Florin Cîțu: Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal. Vă aşteptăm la Guvern, la declaraţii.

”Nu v-am jignit”

Jurnalist: De ce ne spuneţi că nu suntem civilizaţi?

Jurnalist: Ne-aţi jignit, domnule premier. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră, pentru că ne-aţi spus că în 30 de ani nu ne-am civilizat.

Florin Cîţu: Am spus că declaraţiile le dau la Guvern.

Jurnalist: Aţi spus că nu suntem civilizaţi. În 30 de ani nu ne-am civilizat.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteţi un om civilizat pentru că ne jigniţi, domnule premier?

Florin Cîţu. Nu v-am jignit. Am spus foarte clar că declaraţiile le fac la Guvern, într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii.

Jurnalist: Dacă aţi fi stat frumos la cadru, puteam să avem declaraţii normale, cum face fiecare premier şi cum a făcut fiecare premier în ultimii 30 de ani. Cred că dumneavoastră uitaţi că sunteţi în slujba cetăţenilor români, că sunteţi angajatul cetăţenilor români şi că nu sunteţi şeful lor şi nici şeful nostru.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.