Sume ireale doar pentru un loc de parcare. Se întâmplă la spitalul județean din Cluj-Napoca. Aici au ajuns să fie cele mai scumpe parcări din România. Prețurile au fost stabilite chiar de către mai marii instituției. Conducerea a hotărât sume de 7 ori mai mari față de media din oraș.

De voie, de nevoie, românii ajung să scoată din buzunar sume care întrec orice imaginație. Spre exemplu, un clujean a plătit pentru 6 ore, 425 de lei.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Digi24, pentru o oră, plătești 60 de lei. Dacă stai mai mult și tariful crește. Cu încă 20 de lei. Oamenii se plâng că prețurile la parcare sunt extraordinar de mari. Spre exemplu, în cazul unei doamne, pentru două ore de staționare suma era de 125 de lei.

Ce explicații vin de la Spitalul județean din Cluj-Napoca

Cei din conducerea spitalului au venit cu explicații. Flavia Topan, purtător de cuvânt SCJU Cluj-Napoca, a explicat că spațiul limitat al curții interioare nu reușește desigur să acopere necesarul locurilor de parcare. Ea a susținut că prețurile cresc tocmai ca să descurajeze staționarea pe termen lung și să permită un trafic mai fluid în curte.

„Vizitatorii și aparținătorii pacienților pot staționa în parcarea publică a primăriei, care se află la 150 – 200 de metri de spital și dispune de 380 de locuri”, a spus Flavia Topan.

Dacă te aventurezi și ai noroc să găsești loc în apropierea spitalului, atunci prețurile sunt mult mai decente. Strada Clinicilor din împrejurul spitalului are într-adevăr locuri de parcare, însă este atât de aglomerată, încât șoferii fac și câte două ture pentru a găsi locuri libere. Prețurile însă aici sunt cu mult mai mici. De exemplu, pentru o oră, șoferii plătesc 8 lei, iar pentru două ore, 16 lei. La un calcul simplu, clujeanul care deține tichetul de parcare record, pe strada din apropierea spitalului ar fi plătit doar 40 de lei, pentru 6 ore.

Sursă foto: Dreamstime