Atenție șoferi! Se pregătesc amenzi foarte mari în Germania pentru depășirea limitelor de viteză și parcări neregulamentare

În cazul în care proiectul de lege va fi adoptat, proprietarii de vehicule ar putea primi amenzi semnificativ mai mari pentru încălcări ale normelor rutiere, precum utilizarea ilegală a benzilor pentru biciclete sau autobuze sau depășirea limitei de viteză, scrie ziarulromanesc.de

Proiectul de lege prevede amenzi de 70 de euro în loc de 35 de euro pentru deplasarea cu 16-20 de kilometri pe oră peste limita de viteză într-o zonă construită, amenzile crescând tot mai mult pentru viteze mai mari.

Totodată, este prevăzută și o amendă de 100 de euro în loc de 25 de euro pentru ce care circulă pe trotuar sau pe o pistă de biciclete.

Proiectul prevede noi reguli care îi vizează în mod special pe  șoferii de camioane

Mai mult, proiectul include noi reguli care stipulează că șoferii de camioane trebuie să-și conducă vehiculele cu viteză similară mersului pe jos atunci când fac virajul la dreapta în zonele urbane și sancțiuni pentru ocuparea ilegală a unui loc de parcare pentru vehicule electrice sau vehicule în sistem de car-sharing.

În urma unei dispute îndelungate între guvernul federal și cele ale landurilor cu privire la sancțiuni mai mari, Bundesrat, care reprezintă cele 16 landuri federale, urmează să decidă modificările pe 8 octombrie. Deoarece Comitetul pentru Transporturi recomandă aprobarea proiectului de lege, președinta Conferinței Miniștrilor Transporturilor (VMK), Maike Schaefer, este încrezătoare că noile sancțiuni vor deveni lege.

Potrivit lui Schaefer, noile reglementări și amenzile mai mari sunt concepute ca un semnal clar pentru șoferi de a respecta limitele de viteză și pentru a ajuta la protejarea bicicliștilor și pietonilor.

„Știm că viteza excesivă este cea mai frecventă cauză a accidentelor”, a spus aceasta.

În cazul în care vor fi adoptate pe 8 octombrie, amenzile mai mari vor intra în vigoare trei săptămâni mai târziu, aproape de sfârșitul lunii.

Sursă foto: Dreamstime