La fel ca şi alţi producători de petrol din Rusia, Lukoil a fost afectat de scăderea preţului la petrol de la un vârf de 115 dolari per baril în luna iunie 2014 la sub 45 de dolari în prezent. 

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, a informat că, în 2015, producţia sa de hidrocarburi a crescut cu 2,8%, până la 2,38 milioane barili pe zi. Producţia de ţiţei a urcat cu 3,6%, până la 100,7 milioane tone, în principal ca urmare a producţiei realizată la proiectul West Qurna-2 din Irak, în timp ce producţia de gaze naturale a crescut până la 327 de miliarde de metri cubi. 

Compania petrolieră rusească precizează că este pentru prima dată când rezultatele sale financiare au fost calculate conform cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS). 

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie. 

Sursa> Agerpres