Iarna revine în țara noastră. În acest moment este în vigoare un cod galben de ninsori pentru sudul țării. Cei de la ANM au venit și cu o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării. Avertizările meteorlogilor sunt valabile până joi dimineață.

În aceste clipe, Bucureștiul începe să fie îngropat în zăpadă. Circulația rutieră se face în condiții de ninsoare, miercuri dimineață. Zăpada se face simțită pe autostrăzile București-Ploiești și București-Pitești. Acest lucru e valabil și pe drumuri naționale din mai multe județe din țară, anunță Centrul Infotrafic.

„Se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Ninge puternic în București

În București dar și pe unele șosele din județul Caraș-Severin se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare.  În județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se înregistrează ninsoare ușoară. În acest moment, în aceste zone se intervine cu material antiderapant. Până în această clipă nu s-au înregistrat probleme deosebite.

Cu toate acestea, conducătorii auto sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă. Șoferii sunt rugați să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs. Este indivcat să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Este în vigoare un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, avertizările ANM fiind valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

De menționat este faptul că, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informaţii meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor.