Este vorba despre o avertizare de cod portocaliu de vânt în 27 de județe, valabilă de duminică seara până luni seara. Meteorologii anunță prăpăd și duminică dimineața, când vor intra în vigoare alte avertizări de cod galben.

ANM anunță vânt și viscol în Transilvania, Moldova, Maramureș și Crișana. Tot duminică, meteorologii au emis cod galben de vânt la munte, între orele 6.00 – 18.00. La altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi rafale de 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali, va ninge viscolit.

Potrivit mediafax, la munte, vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. Se anunță și intensificări temporare, la nivel local, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Precipitații în nord și centru

ANM anunță precipitații pe arii extinse, moderate cantitativ, în regiunile nordice și centrale, unde vor fi mai ales ploi. La munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Duminică, începând cu ora 20:00 până luni la ora 18:00, ANM a emis cod portocaliu pentru zona montană, anunțând vânt puternic, cu rafale de peste 110…130 km/h.

Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

Cod Portocaliu

Codul portocaliu vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.