Potrivit antreprenorului brașovean, în ultimii 11 ani am avut o politică predominantă de dreapta care ne-a adus o creștere economică, iar pentru România este important, ca noul guvern să își exercite puterea în scopul menținerii acestui trend ascendent.

Citiți și: ANALIZĂ 5 priorități pentru Guvernul Cioloș

 Horațiu Țepeș consideră că pe agenda noului Guvern ar trebuie să se afle mai multe priorități, dintre care cea mai importantă constă în dezvoltarea infrastructurii de transport.

“Dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, având în vedere utilitatea pentru mediul de afaceri care de altfel contribuie la creșterea și dezvoltarea economiei țării și implicit la creșterea nivelului de trai. Dacă vrem să dezvoltăm orice domeniu economic trebuie să facem investiţii în infrastructură”, explică antreprenorul.

Un program pentru reîntoarcerea românilor din străinătate

A doua prioritate a guvernului Cioloș, confom lui Horațiu Țepeș, ar fi investițiile în educație, pregătirea tinerilor pentru locuri de muncă și un program pentru reîntoarcerea românilor din străinătate. “Dacă nu vor fi luate măsuri serioase în acest sens vom ajunge peste câțiva ani să nu mai avem forță de muncă calificată, să fim nevoiți să căutăm soluții tehnologice pentru înlocuirea resursei umane și să importam forță de muncă. La capitolul productivitate, România este pe ultimul loc din Europa, iar acesta este un indicator care influențează și atragerea de investiții străine”, susține proprietarul Bilka.  

Alte priorități ar trebui să fie:          

–          Absorbția fondurilor europene din programul 2014-2020 în proporție de 90% și nu 37% cum a fost în programul 2007-2013

–          Încurajarea capitalului autohton

–          Predictibilitate fiscală. Menținerea măsurilor din Codul fiscal benefice mediului de afaceri pentru o perioadă de timp îndelungată.

 

Radu Timiş: Sper ca noul guvernul va continua politicile de relaxare fiscală începute în mandatul lui Ponta

Călin Cardoș, Dan Steel Group: Guvernul Cioloș trebuie să revizuiască criteriile de acordare a ajutoarelor sociale

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Guvernul Cioloș trebuie să finalizeze strategia energetică

Dragoș Pătroi: Prioritatea de grad zero a Guvernului Cioloș este dezvoltarea infrastructurii