"În calitatea mea de antreprenor în România şi de preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), salut decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza pentru funcţia de premier un profesionist cu experienţă şi rezultate dovedite, pe fostul comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş", a declarat Radu Timiş, preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Citiți și: ANALIZĂ 5 priorități pentru Guvernul Cioloș

Acesta a mai spus : "Am speranţa că Guvernul format de domnul Cioloş va avea în vedere şi va continua politicile de relaxare fiscală începute în mandatul domnului Victor Ponta, cu atât mai mult cu cât acestea şi-au dovedit beneficiile imediate pentru economie şi mediul de afaceri românesc. Aş reaminti aici în special reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%, măsură fiscală care a redus evaziunea fiscală, concurenţa neloială şi a condus la o scădere în lanţ a preţurilor şi la un acces mai ridicat al consumatorilor pentru produsele alimentare premium. 

Atât eu personal, cât şi colegii din industria alimentară, cea a cărnii şi a preparatelor din carne, membrii ARC, ne dorim să fim parteneri ai noii echipe guvernamentale punând în continuare la dispoziţie expertiza noastră din acest sector şi informaţiile de care dispunem pentru a ajuta la luarea celor mai bune decizii cu impact pentru economia românească.

Personal, consider că restartarea mediului politic trebuie să coincidă cu o restartare a sistemului, că a venit momentul ca cele trei domenii in care domnul premier desemnat Cioloş are cea mai înaltă expertiză să fie reunite. Vorbesc despre agricultură, dezvoltare rurală şi industrie alimentară care, în toate statele civilizate, sunt coordonate de o unică structură a administraţiei centrale. Apreciez că trăim momentul oportun pentru a avea Ministerul Agriculturii, Industriei Alimentare şi Dezvoltării Rurale, cu toate aceste trei componente care, împreună, concentrează 11% din ceea ce generos numim PIB-ul României.

Agricultura şi industria alimentară, ambele cu rădăcini puternice în dezvoltarea rurală sunt motorul economiei naţionale, cel cu care putem să ne câştigăm locul pe care îl merităm în Uniunea Europeană. Sunt motorul prin care putem asigura un viitor copiilor noştri, prin care vom putea plăti pensii, vom putea avea un sistem bugetar sănătos cu salarii corecte şi prin care vom putem realiza marile proiecte pe care ni le dorim, iar domnul premier Dacian Cioloş este omul potrivit la locul potrivit pentru a sprijini acest demers de care România are nevoie."

Citiți și:

Horațiu Țepeș, Bilka: „Dacă vrem să dezvoltăm orice domeniu economic trebuie să facem investiţii în infrastructură“

Răzvan Nicolescu, Deloitte: Guvernul Cioloș trebuie să finalizeze strategia energetică

Călin Cardoș, Dan Steel Group: Guvernul Cioloș trebuie să revizuiască criteriile de acordare a ajutoarelor sociale

Dragoș Pătroi: Prioritatea de grad zero a Guvernului Cioloș este dezvoltarea infrastructurii