Un adevărat haos la granița României. Potrivit ultimelor date, la Vama Nădlac II situația devine din ce în ce mai greu de gestionat. Se pare că automarfarele așteaptă chiar și peste trei ore la frontiera Vărșand și două ore și jumătate la Nădlac II, pentru a ajunge la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din țară.

De asemenea haosul s-a extins și pe autostrada Arad-Nădlac, care este plină de camioane. Autoritățile au descoperit și cine sunt vinovații. Potrivit oamenilor legii, de vină sunt unele proceduri ale Poliției de Frontieră.

În același timp, potrivit plicației Trafic Online a Poliției de Frontieră, traficul este intens la graniță din cauza numărului foarte mare de mijloace de transport marfă prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieșire din țară.

Tot aplicația menționată anterior mai arată că la Vărșand se așteaptă 200 de minute și se lucrează pe trei artere pe sensul de ieșire, și pe două pe sensul de intrare, scrie aradon.ro.

Timpul de așteptare a crescut

În ceea ce privește situația de la vama Nădlac II, aici sunt deschise șase artere la ieșirea din România și se așteapăt timp de 150 de minute pentru a se ajunge la control, iar la Nădlac I se așteaptă 50 de minute.

De menționat este faptul că, din cauza numărului mare de camioane care se îndreaptă spre granița cu Ungaria, traficul rutier pe autostrada Arad-Nădlac, pe sensul de ieșire din țară, se desfășoară cu dificultate.

”Ca urmare a unor proceduri ale Poliţiei de Frontieră, traficul prin Punctul de Frontieră Nădlac II, de pe autostrada A1, se desfășoară îngreunat pe sensul de ieșire din România”, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Având în vedere haosul de la Vama Nădlac II, autoritățile îi sfătuiesc pe șoferii care vor să iasă din țară sunt sfătuiți să caute rute alternative.