Într-un editorial semnat pentru Evenimentul Zilei, Rareş Bogdan scrie că social-democraţii practică “un sabotaj sistematic la adresa instituțiilor obligate să protejeze populația României de o catastrofă și mai mare”.

PSD s-a înfipt mediatic în pandemia de Covid19 cu determinarea unei căpușe care își face culcuș în ceafa unui vițel. Deoarece acest partid malefic nu știe decât să profite de nenorocire, a considerat coronavirusul o salvare politică in extremis. Exact când pesediștii își spuneau că trebuie să fie gata să guverneze de-abia peste 20 de ani, deoarece cetățenii le sancționează dur ticăloșiile, cineva, într-un laborator secret, a văzut o luminiță.

Așa că, de la începutul pandemiei, unica ocupație a PSD a fost să atace Guvernul, cu scopul de a arăta prin orice mijloace că măsurile luate nu sunt bune – de la deciziile economice la restricțiile de circulație. Cu siguranță, strategia nu a fost gândită în Kiseleff 10, căci presupune un IQ mai mare decât al unei prize”, spune Rareş Bogdan, potrivit evz.ro.

“Binomul toxic Renate Weber – Valer Dorneanu a împlinit dorința cea mai mare a șefilor PSD”

Liberalul explică şi cum a fost introdusă Curtea Consituţională în această ecuaţie, pentru ca apoi “binomul toxic” Renate Weber – Valer Dorneanu să îndeplinească dorinţa supremă a şefilor PSD.

“Astfel, în ecuația marketingului politic a fost introdusă Curtea Constituțională. Din nou, strategul invizibil s-a bazat pe instinctul primar al unei populații aflate în criză, mizând pe faptul că aceasta nu va analiza justețea măsurilor de restricționare a unor drepturi și se va bucura că și-a redobândit…libertatea.

Iar libertatea, în traducerea pesedistă, era pulverizarea stării de urgență, care putea garanta într-o măsură mai mare limitarea victimelor omenești. Cum rețeaua era gata unsă, doar funcționase brici și în alte ocazii, indiferent de șeful instituției Avocatul Poporului, binomul toxic Renate Weber – Valer Dorneanu a împlinit dorința cea mai mare a șefilor PSD și a făcut o invitație la haos.

Odată cu declararea stării de urgență ca neconstituțională, carantina instituționalizată nu se mai putea decide. Așa că pe de-o parte avem o mână de populiști care se pot lăuda acum cu dezrobirea unei părți din populație, iar de cealaltă un premier care trebuie să protejeze sute de mii de oameni cu câteva zeci de mii de polițiști și jandarmi”, mai scrie Rareş Bogdan.

“Acești politruci care au acaparat Parlamentul României (…) se bazează pe simpatia obținută pe bază de insecuritate”

Prim-vicepreşedintele PNL continuă şi arată că, din cauza acestor măsuri, românii care au aflat că pot face în sfârşit carantină în propria casă au venit în număr uriaş înapoi în ţară, punând o presiune enormă pe punctele de trecere a frontierei. “Nu le poţi reproşa nimic” acestor oameni, recunoaşte Rareş Bogdan.

“Auzind că în țara lor se poate face carantină acasă, foarte mulți români s-au îmbarcat în microbuse, autocare, au tocmit mașini particulare și au venit până la graniță, punând o presiune enormă pe punctele de trecere. Imaginile cu mii de cetățeni care trec pe jos granița, după ore de stat într-un țarc, în ploaie, sunt de un impact devastator. Dar nu le poți reproșa nimic. Sunt speriați, au trecut, mulți, prin clipe sfâșietoare și s-au agățat de unica lor certitudine: că au o casă.

Casa aceasta, însă, e în continuare ținută în șah de PSD, care controlează instituții cheie cu unicul scop de a nu se prăbuși politic. Dacă persoanele care au chefuit în Herăstrău, de bucurie că bolșevicii au votat relaxarea, nu prudența maximă, ștampilează PSD, nu știu. Cred că nu.

Dar acești politruci care au acaparat Parlamentul României se bazează și pe votul lor. Se bazează pe simpatia obținută pe bază de insecuritate. Oare și pe cel al persoanelor care vor fi infectate în această perioadă din cauza ridicării unor restricții? Oare și-au pregătit palatele să fie transformate în unități medicale suport pentru Covid-19?”