În urmă cu puțin timp Curtea Constituțională a decis că starea de alertă este constituțională dar nu poate să restrângă drepturile și libertățile cetățenilor.

„Depinde la ce se referă, dacă aceste măsuri restrictive se referă și la licitații, la modul în care se achiziționează acum diversele produse medicale consumabile, dacă rămâne în regimul de atribuire rapidă directă sau în regimul de licitație. După părerea mea nu mai are rost să continue, ar fi nociv să continue regimul de atribuire directă, pentru că vom vedea câte nereguli au fost în această perioadă. Nu se mai justifică, a existat timp destul pentru a se face niște contracte, niște surse. Curtea înțeleg că nu interzice asta”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Oamenii deja s-au relaxat

„Oamenii deja nu mai respectă, amenzi nu se mai dau, e greu de presupus că se vor respecta intrarea în autobuz prin față, coborârea prin spate, păstrarea distanțelor sanitare. Nu se vor respecta decât în mult mai mică măsură, indiferent ce lege se dă și atunci să vedem în ce stare ne aflăm de fapt cu epidemia”, a completat el.

Guvernul Orban a făcut o greșeală

„E foarte rău ce a făcut Guvernul, nu avea voie, se știa foarte bine de anunțul politic cel cu 15 mai, de atunci era timp destul pentru a se înainta acest proiect. Parlamentul are dreptate, a fost supus unei presiuni create artificial de către Guvern. Acolo bătălia între Parlament și Guvern nu mai are legătură cu cetățenii, e vorba despre cine transmite acum mesajul de putere în opinia publică. Parlamentul vrea să spună ăștia v-au arestat, noi vă eliberăm, în vreme ce Guvernul vrea să inducă oamenilor convingerea că le-a salvat viețile multora, prin măsurile luate. Din ambele atitudini urmând să rezulte un câștig electoral.

PSD și aliații asta vor, să rezulte la final că se conduce după legea făcută de noi, nu mai are Guvernul la cheremul lui conducerea, noi avem, de fapt, puterea și noi reușim să vă eliberăm de măsurile polițienești, dictatoriale pe care le-a luat Guvernul și de aceea fac ce fac”, a completat el.

”Totul depinde de gena dacică”

„În acele trei zile, lucrurile vor fi așa cum vor fi și în zilele de după cele trei, de luni încolo. Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează, că suntem mai rezistenți la epidemie. Să vedem ce se întâmplă în alte țări, în țări cu un sistem foarte puternic, nu doar medical, cum sunt Germania, Coreea de Sud. A trebuit să se revină, pentru că a crescut numărul de cazuri după relaxare. Nu ne rămâne decât să sperăm că nu se va întâmplă asta și la noi”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.