Este vorba despre Rick Macci. Acesta a prezentat recent o listă a marilor jucătoare de tenis, fără s-o includă și pe Simona Halep. Totuși, decizia lui nu a trecut neobservată.

Simona Halep nu a fost inclusă pe listă

În primul rând, antrenorul surorilor Williams a vorbit despre americanca Coco Gauff și succesul ei din 9 septembrie 2023. Jucătoarea în vârstă de doar 19 ani a cucerit primul ei titlu de Grand Slam, US Open.

În acest context, mulți au spus că Gauff va duce mai departe moștenirea lăsată de Serena Williams. La rândul lui, antrenorul a lăudat calitățile lui Coco Gauff. Acesta a susținut că este de departe cea mai rapidă jucătoare din circuit.

Totuși, a dorit să rămână ponderat și a transmis că o comparație cu Serena Williams nu poate fi făcută în momentul de față.

„Coco Gauff este mai mult decât rapidă! E una dintre cele mai bune concurente, după părerea mea, chiar cea mai bună sportivă din circuitul feminin. Va câștiga mai multe titluri de Grand Slam? Absolut!”, a susținut Rick Macci.

Rick Macci a menționat tehnicile diferite de care beneficiază jucătoarele

Mai apoi, fostul antrenor al surorilor Williams a vorbit despre cât de variat este tenisul în ziua de azi. Astfel, a menționat tehnicile diferite de care beneficiază jucătoarele.  De asemenea, Macci a spus că avantajul lui Coco Gauff este viteza de deplasare.

În ceea ce o privește pe Iga Swiatek, determinarea pare să fie caracteristica definitorie a acesteia din urmă.

„Dacă o vezi pe Iga Swiatek cum reacționează atunci când se enervează sau suferă vreun fel de accidentare… Pe mine asta mă face să cred că tenisul feminin este atât de variat”, a punctat Rick Macci.

Acesta a enumerat apoi alte jucătoare de tenis. Din nou, Simona Halep a fost ignorată complet. În schimb, au fost enunțate Sabalenka, Rybankina, Osaka sau Sofia Kenin.

„Aryna Sabalenka are puterea de partea ei, dar poate fi absentă din joc uneori. Elena Rybakina are serviciul, dar uneori nu e precisă. Cred că totul este deschis la orice! Mai cred că Naomi Osaka se va întoarce să producă ceva pagube.

Cred că Sofia Kenin se va întoarce și ea! Totul este atât de incert, în afară de Iga, care a demonstrat ce poate. Dar Coco are capacitatea de a mai câștiga multe titluri de Grand Slam”, a completat Rick Macci.