Elena Zaharia e a doua  jucătoare a lumii!

Duminică, Elena Zaharia a obținut titlul de vicecampioană mondială în proba de simplu feminin U19 la Campionatul Mondial de Juniori 2023 la tenis de masă. Această realizare remarcabilă marchează un moment de referință pentru România, reprezentând cea mai înaltă clasare a țării la acest nivel.

Pentru Elena Zaharia, aceasta a fost prima participare într-o finală de simplu la un Campionat Mondial de juniori, consolidându-și poziția de a doua sportivă din lume în această categorie. La evenimentul desfășurat în Slovenia, Zaharia a făcut o performanță impresionantă. A înregistrat patru victorii consecutive împotriva unor adversare valoroase. A ajuns astfel în finală, unde a concurat cu determinare pentru titlul mondial.

Aceasta a fost prima finală de simplu disputată de Elena Zaharia în cadrul unui Campionat Mondial de juniori. Ea și-a consolidat poziția de a doua sportivă a lumii în această categorie. La evenimentul desfășurat în Slovenia, Zaharia a înregistrat o serie impresionantă. Cu patru victorii împotriva unor adversare valoroase, ajungând astfel în finală unde a concurat pentru titlul mondial.

În confruntarea din finală, Elena Zaharia s-a întâlnit cu Kuai Man din China, principala favorită a probei, deja medaliată la nivel de seniori. Cu toate eforturile depuse, finala s-a încheiat cu scorul de 0-4 în favoarea lui Kuai Man (3-11, 11-13, 5-11, 5-11). Asta  i-a adus sportivei române medalia de argint.

Aceasta este a doua medalie importantă obținută de Elena Zaharia la această ediție a Campionatului Mondial, după bronzul câștigat în competiția pe echipe U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea.

Suntem vicecampioni europeni

Echipa națională de tenis de masa feminin a României a obținut medalii de argint la Campionatul European de tenis de masă din Suedia, în septembrie. Țara noastră și-a păstrat astfel titlul de vicecampioană europeană la tenis de masă feminin.

Cel mai aproape de câștigarea unui meci în confruntarea Germania – România a fost tânăra Andreea Dragoman. Ea a avut chiar două mingi de meci în partida cu Nina Mittelham, în setul decisiv. Sportiva l-a cedat totuși cu 10-12, scorul final al confruntării fiind 2-3 (11-5, 9-11, 11-8, 6-11, 10-12).

„Aplauze pentru vicecampioanele europene! Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia și antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Șteff țin echipa României pe podiumul continental, cu medalia de argint câștigată la Campionatul European 2023, Malmo.

În ciuda scorului finalei, România – Germania 0-3, tricolorele au luptat, ne-au oferit noi momente de mândrie și de tenis de masă de calitate, în Malmo Arena, unde au urcat pe a doua treaptă a podiumului, la finalul zilelor în care au avansat treptat, din grupe până în ultimul act.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Andreea Dragoman ne-au făcut să visăm la revenirea titlului european în România, însă momentele cheie și ultimul cuvânt le-au aparținut adversarelor”, a transmis, atunci, Federația Română de Tenis de Masă pe Facebook.

România devine astfel vicecampioană europeană, după ce în urmă cu 2 ani a fost învinsă tot de Germania în finala ce a avut loc la Cluj Napoca.