Guvernul a discutat miercuri în primă lectură proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind transportul ilicit de persoane, iniţiat la solicitarea transportatorilor autorizaţi, urmând ca actul normativ să fie adoptat săptămâna viitoare, după ce primeşte avizul Consiliului Economic şi Social.

„Actul normativ va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern”, a dat asigurări premierul Emil Boc.

Reprezentanţii Guvernului s-au angajat săptămâna trecută, printr-un protocol încheiat cu transportatorii autorizaţi, să promoveze un act normativ privind combaterea pirateriei în transport, dar şi o Lege unică a transporturilor. În urma semnării protocolului, transportatorii au decis să amâne protestele.

Pirateria în transport păgubeşte bugetul cu 300 milioane euro

Transportatorii autorizaţi spun că pirateria le afectează afacerile şi că pierderile înregistrate la bugetul de stat din cauza acestui fenomen depăşesc 300 de milioane de euro anual.

Confederaţia Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR) a transmis miercuri un comunicat prin care ameninţă că va relua protestele dacă Guvernul nu aprobă în şedinţă Ordonanţa de Urgenţă pentru combaterea pirateriei în transportul de persoane, taximetrie şi la şcolile de conducători auto.