„Guvernul României este partenerul Sibiului în construcția noului Spital Județean! Ne-am asumat acest lucru astăzi în mod oficial prin semnarea ACORDULUI DE COLABORARE dintre Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Sibiu.

Este momentul unei noi etape din realizarea celui mai mare proiect public al județului Sibiu, una esențială: identificarea surselor de finanțare. Recunoaștem prin Acordul de astăzi, la nivelul Executivului, eforturile pe care le-a făcut Consiliul Județean Sibiu până acum și ne alăturăm lor cu certitudinea că împreună vom realiza acest proiect”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Un exemplu de bune practici

Raluca Turcan scrie că cele reușite sunt un exemplu de bune practici iar mesajul transmis de către Guvernul României este unul bazat pe „parteneriate pentru comunități, cu liderii și instituțiile comunităților”.

„Ceea ce am reușit la Sibiu este un exemplu de bune practici, un model de colaborare a autorităților locale și centrale în folosul public. Consiliul Județean Sibiu și președinta Daniela Cîmpean au reușit în doar câțiva ani să apropie un vis de realitate, să elaboreze un parcurs, să dezvolte din punct de vedere juridic inițiativa, să definitiveze documentațiile și să-și facă vocea auzită.

Răspunzând semnalelor concrete și coerente ale Sibiului, primul ministru Ludovic Orban, colegii mei Marcel Boloș și Nelu Tătaru au confirmat astăzi deschiderea pe care o avem la nivel de Guvern față de toate demersurile serioase ale autorităților locale.

Parteneriate pentru comunități, cu liderii și instituțiile comunităților – acesta este mesajul Guvernului României!”, a conchis aceasta.

Sursă foto: INQUAM George Calin