Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au avut, marţi, o întrevedere cu oamenii de afaceri din Botoşani, la iniţiativa Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), transmite Agerpres.

Preşedintele CCIA, Valeriu Iftime, şi-a manifestat îngrijorarea faţă de gradul redus de absorbţie a fondurilor europene, dar şi de lipsa unei infrastructuri rutiere moderne.

„Este aici, alături de noi, ministrul Fondurilor Europene. Noi credem cu toţi, domnule ministru, că, dacă există vreo speranţă de a fi mai bine în Românie, această speranţă este legată de fondurile europene. Pare a fi singura sursă sau una din puţinele surse de venit care ar putea mişca economia noastră într-un sens pozitiv. Ceea ce ne îngrijorează pe toţi, cred că şi pe dumneavoastră şi pe toţi oamenii politici, este gradul incredibil de mic de absorbţie”, a afirmat Iftime.

Vicepremierul a subliniat că România a avut, în ultima jumătate de an, cea mai mare rată de absorbţie de la momentul integrării în Uniunea Europeană, arătând că fondurile europene trebuie să fie principala sursă de finanţare a investiţiilor.

„Fondurile europene, din perspectiva noastră, ar trebui să ajungă să reprezinte principala sursă de investiţii, iar bugetul de stat să rămână pentru partea de acoperire de cheltuieli de întreţinere”, a precizat Turcan.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene a prezentat oamenilor de afaceri setul de măsuri adoptat de Guvern pentru stimularea economiei, în contextul epidemiei de COVID-19.